Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Melichárekovci s modernou Škodou Fabia

Thursday, 12. 09. 2024 - 21:33, Public relations   

Melichárekovci s modernou Škodou Fabia

Rok po tom, ako vlani oslavovali v Dobšinej majstrovský titul vracajú sa bratia Melichárekovci na Gemer s nástrelom na jeho obhajobu. Rozhodne znova už Dobšiná?

Pretože v automobilových súťažiach je možné všetko, tak pokojne môžeme povedať, že za určitých okolností sa o titule v Dobšinej môže rozhodnúť aj tento rok. Nemá však zmysel predbiehať. Topoľčianska posádka tímu Melico Racing nerieši žiadne kalkulácie a poctivo sa pripravila na ďalší podnik aktuálnej majstrovskej sezóny. Rallye Dobšiná, ktorú od sezóny 2022 organizujú usporiadatelia z Popradu, sa vlani prvýkrát počítala do „veľkého majstráku“ a zaslúžene obstála. Rovnako ako vlani, ostal jej termín v polovici septembra a jazdiť sa bude takmer na identických tratiach. Rozdiely sú iba v detailoch, keď sa niektoré úseky mierne predlžili (Poloma, Hnilec). Celková dĺžka ostrých kilometrov sa stále pohybuje na hranici 70 km, čo znamená koeficient 4, a teda 120 bodov pre víťaza. V tomto kontexte je dobré pripomenúť, že posádka Jaroslava a Erika Melichárekovcov prichádza na štart predposlednej súťaže sezóny s náskokom 150 bodov.

rally-vyskov-24-8447.jpg

V rámci prípravy na záver sezóny Melichárekovci absolvovali minulotýždňový štart na relyšprinte vo Vyškove. „Každý súťažný kilometer je cenný, no pre nás bolo dôležité tentoraz vyskúšať si novú techniku,“ vysvetľuje Jaro Melichárek. „Náš Ford Fiesta potreboval teraz opravu, ktorá si vyžiadala viac času, ako sme predpokladali. Neboli sme si istí, či sa všetko stihneme v časovom horizonte a tak sme nechceli nič nechať na náhodu. V Dobšinej nastúpime s vozidlom Škoda Fabia RS Rally2. A pretože táto moderná technika si vyžaduje úplne iný spôsob ovládania, než stará technika WRC, tak sme si auto vyskúšali vo Vyškove. Môžem povedať, že Škoda odviedla výbornú prácu a auto je ozaj veľmi rýchle. Samozrejme, na každú novú techniku si treba chvíľu zvykať a ani tento prípad nie je výnimkou. Do súťaže v Dobšinej však nenastupujeme pod tlakom a ideme si to vyskúšať a užiť. Budúcnosť ukáže, čo bude ďalej.“

rally-vyskov-24-3346.jpg

Jaro a Erik trate v okolí Dobšinej dobre poznajú a netaja, že sem chodievajú radi. „Sú to krásne úseky a na súťaž sa tešíme. Na štartovej listine som videl, že to bude silno obsadená súťaž a užijeme si pekné súboje nielen my za volantom, ale určite aj diváci. Predpoveď je dosť neistá a pravdepodobne bude pršať, no o to viac to môže byť zaujímavé. Držíme usporiadateľom palce, nech sa súťaž vydarí,“ dodáva Jaro Melichárek, ktorého už v piatok čakajú obhliadky trate. Slávnostný štart súťaže je naplánovaný na piatok 13. septembra o osemnástej hodine pred Mestským úradom v Dobšinej na námestí. Štart do prvej eresky je plánovaný na sobotu ráno o pred ôsmou hodinou. Na posádky čaká 263 kilometrov z ktorých bude osem úsekov meraných (69,4 km) v štyroch sekciách. Víťazné posádky spoznáme v sobotu popoludní po sedemnástej hodine na rampe pred Mestským úradom.

rally-vyskov-24-6955.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri