Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Melichárekovci – na Liptov sa tešíme

Thursday, 24. 10. 2024 - 19:12, Public relations   

Melichárekovci – na Liptov sa tešíme

Dramatické súboje až do posledného kilometra sezóny sú tou najlepšou oslavou motoristického športu a majstrovská posádka bratov Melichárekovcov si to na Liptove chce užiť spolu s divákmi.

 

T. Szabosi;jm1a7606.jpg

Topoľčianska posádka bratov Jaroslava a Erika Melichárekovcov síce majstrovský titul potvrdila už v predposlednom podniku sezóny Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v Dobšinej, no veľké finále na Liptove si rozhodne nechcela nechať utiecť. „Vlastne sme tu ešte nikdy neštartovali a mali by sme to napraviť. Vyzerá to, že by to mohli byť celkom pekné preteky. Počul som, že usporiadatelia urobili poctivý kus práce a dokonca „objednali“ aj pekné počasie. Na Liptov sa preto tešíme a vnímame to ako dôstojnú bodku za majstrovskou sezónou,“ usmieva sa Jaro Melichárek.

T. Szabosi;jm1a6559.jpg

Posádka tímu Melico Racing si v rámci prípravy strihla ešte jednu súťaž na Morave, kde otestovali techniku. „Cieľom nebol výsledok, ale overenie si funkčnosti všetkých systémov nášho auta, ktoré nás v tejto sezóne trochu potrápilo,“ vysvetľuje starší zo súrodeneckej dvojice, Erik Melichárek. „Auto znova funguje tak, ako má. Doladili sme detaily a dokonca sme boli schopní držať krok s miestnou konkurenciou. Napokon, tretie miesto v českom šprintovom podniku je, myslím si, pekný výsledok.“

T. Szabosi;jm1a1471-2.jpg

Melichárekovci teda do 12. ročníka Rally Liptov nastupujú s osvedčenou technikou, ktorá im priniesla množstvo nádherných súťažných kilometrov a víťazstiev. Ford Fiesta RS WRC už nie je najmladšia, no všade, kde sa objaví, prináša divákom radosť. „Oproti predošlej sezóne, bola táto sezóna oveľa dramatickejšia. Tešíme sa, že nám rastie nová konkurencia a titul tak získava väčšiu váhu. Veľký titul sme síce už obhájili, no stále je o čo bojovať. Jednak je to záväzok a výzva do ďalšej sezóny, no ešte na Liptove sa môže rozhodovať o prvom mieste v klasifikácii štvorkoliek (4WD). Nie je to pre nás zásadné, no pokúsime sa udržať aj toto prvenstvo,“ dodáva trojnásobný majster Slovenska, Jaroslav Melichárek.

T. Szabosi;jm1a7582-4.jpg

Súťaž na Liptove sa jazdí ako jednodňový podnik. V itinerári má tri rýchlostné skúšky, ktoré sa pôjdu opakovane v rámci troch sekcií. Celková dĺžka súťaže, vrátane prejazdov, je 312 kilometrov, no osem meraných úsekov predstavuje ostrú dĺžku 74 km. Súťaž je hodnotená koeficientom štyri. Slávnostný štart je na programe v piatok (25. októbra) podvečer o 19-tej hodine na námestí v Liptovskom Mikuláši. Posádky vyrážajú na trať v sobotu ráno a víťazov spoznáme popoludní na cieľovej rampe v Liptovskom Mikuláši.

T. Szabosi;jm1a8407-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri