Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Max Verstappen má dnes 19 rokov

Friday, 30. 09. 2016 - 10:52, Ľuboš Kašický   

Max Verstappen má dnes 19 rokov

Mercedesy jasne dominovali v piatkových voľných tréningoch na 18-stu GP Malajzie v Sepangu, keď za zadkom ťahali len Ferrari a oslávenca Maxa.

Široká rýchla trať v Sepangu je ideálnym miestom na demonštrovanie hegemónie Mercedesov a chlapci s hviezdami na čele ju nezaváhali predviesť už dnes. V prvom tréningu bol najrýchlejší Nico Rosberg pred Lewisom Hamiltonom, ktorý sa rozhodol v popoludňajšom tréningu poradie prehodiť. Časom 1:34,944s. bol síce Angličan o tri desatiny sekundy rýchlejší ako dopoludnia Nemec, no na rekordný čas Michaela Schumachera z roku 2004 (1:33,074s.) stále výrazne zaostáva. Zajtra, keď sa rozbalia karty, by sa mohol otriasať aj tento rekord.

fp01.jpg

Z konkurencie sa na treťom a štvrtom mieste držali monoposty Ferrari, no hoci sa Kimi sťažoval, že niečo nie je v poriadku, tak „červení" zjavne zaostávali. V prvej desiatke potom nasledovali redbully, forceindie a prekvapivo aj obidva mclareny!

fp06-max.jpg

Z Wokingu pred Malajziou hlásili, že použili na motor ďalšie dva žetóny a zastrájali sa lepšou rýchlosťou. Alonso dokonca tvrdí, že v nasledujúcom roku bude kombinácia McLaren-Honda znova bojovať na špičke. Každopádne dnes Alonso vyjazdil piaty a siedmy čas (Button 2x desiaty) a to je celkom sľubné. Naopak z prvej desiatky sa vytratili monoposty Franka Williamsa.

fp03.jpg

Najdramatickejšou udalosťou dnešného dňa bol požiar renaultu Kevina Magnusena hneď v úvode prvého tréningu. Auto vzbĺklo po návrate z druhého inštalačného kola a mechanici flambovaný monopost museli rýchlo hasiť. To vyradilo depo na niekoľko minút a na reštart tréningu sa čakalo 20 minút. Zvyšok už prebehol, aj napriek vysokým horúčavám, bez mimoriadnych udalostí.

fp02.jpg

Zajtra víkend pokračuje nadránom nášho času tretím tréningom a o 11.00 CET štartuje kvalifikácia. Pozrieť si ju môžete na Sport1 alebo RTL.

fp2-results-3.jpg

fp1-results-2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri