Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Maurin prechádza z IRC do SWRC

Tuesday, 20. 09. 2011 - 11:09, Katarína Ďurecová   

Maurin prechádza z IRC do SWRC

Francúzsky jazdec Julien Maurin, ktorého sme tento rok mohli vidieť na vybraných podujatiach IRC sa z tohto šampionátu presúva do SWRC. Dôvod? Menej továrenských tímov a tím pádom väčšia šanca uspieť.

„Od začiatku sezóny sme museli bojovať proti najsilnejším jazdcom IRC, čo zahŕňa konkurenciu jazdiacu za továrenské tímy ako je Škoda alebo Peugeot. Paradoxne, SWRC je viac otvorené privátnym tímom, ako je ten náš. VO WRC sú rally dlhšie, ťažké a podporujú vytrvalosť, čo je dobré na získavanie skúsenosti a zlepšovanie sa. A WRC sa navyše opäť stavia na nohy, čo je dobre vidieť na príchode dvoch nových továrenských tímov, ktorými sú Volkswagen a Mini", vysvetľuje svoje dôvody Julien Maurin.

Tibor Szabosi;co8c1596-4.jpg

Maurin sa tento rok v IRC objavil na Rallye Monte Carlo, Tour de Corse, Geko Ypres Rally a SATA Rallye Azores; bodovať však dokázal len na Korzike, kde obsadil siedme miesto. Najbližšie tohto francúzskeho jazdca čaká Rallye de France Alsace, kde sa v rámci SWRC objaví za volantom Fordu Fiesta S2000, potom ho ešte uvidíme v Španielsku a vo Walese.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri