Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Maťo Homola - TCR Estoril 2016: Po prvých pretekoch víkendu výborné 4. miesto!

Sunday, 24. 04. 2016 - 15:31, Public relations   

Maťo Homola - TCR Estoril 2016: Po prvých pretekoch víkendu výborné 4. miesto!

Po dramatických pretekoch, do ktorých štartoval slovenský pretekár Maťo Homola z prvého miesta, nakoniec výborné štvrté miesto! Na štart sa nakoniec postavil aj Maťov tímový kolega Dušan Borkovič, keď sa mechanikom tímu B3 racing podarilo cez noc opraviť silno poškodené auto.

ba583fd7-4ae8-4afd-a234-81cb6be6f982.jpg

"Štart sa mi podaril, aj keď sa predo mňa dostal Morbidelli, bol som spokojný." Maťo si prvú priečku zobral hneď v druhom kole naspäť. "Myslím, že ma Morbidelli pustil, aby sa za mnou mohol voziť, držať si ma na blízko a potom zaútočiť," povedal Maťo. Tak aj bolo. Až do 12. kola bol Maťo na prvej priečke a držal odstup na Morbidelliho do 1 s. Nakoniec veľmi agresívne zaútočl, najprv v šikane, čo ešte Maťo udržal, no nakoniec sa cez Maťa dostal. "Musel som jazdiť defenzívnu stopu, čo dalo výrazne zabrať pneumatikám, ktoré už od polovice pretekov nefungovali tak, ako by mali a nakoniec ma predbehol." Tvrdý súboj Maťa a Morbidelliho pomohol dvom Volkswagenom tímu Leopard, ktorí sa dostali na dostrel a nakoniec aj pred Maťa.

096b69db-6756-4e60-941c-e0485f2a13a3.jpg

"Bojoval som ako sa dalo, na aute to aj poriadne vidno, snažil som sa udržať aspoň tretie miesto, no nakoniec to nevyšlo. Veľmi sa však teším z dôležitých bodov v šampionáte, ktoré mi pomôžu v celkovom hodnotení. Teraz sa však musím sústrediť na druhé preteky, v ktorých štartujem až z 10. miesta, čiže sa budem musieť tlačiť dopredu."

Celý záznam z pretekov nájdete na YouTube TCR-TV. Poobedňajšie preteky štartujú o 18:05 CET, nenechajte si ich ujsť!

71c36d88-3f01-4e4c-b2c8-2148056daf1d.jpg

Druhé preteky sú na programe v nedeľu a sledovať ich môžete zo záznamu o 16:00 na Sport2, naživo budú na web stránke TCR International Series (http://tcr-series.com/) a na YouTube kanáli TCR TV. Live timing nájdete tu: http://tcr.cronococa.com/

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri