Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Mato Homola siedmy v prvých pretekoch WTCR v Japonsku

Saturday, 27. 10. 2018 - 15:31, Public relations   

Mato Homola siedmy v prvých pretekoch WTCR v Japonsku

Výborný výsledok v krajine vychádzajúceho slnka spravil v skorých ranných hodinách slovenský pretekár Maťo Homola, keď sa mu po štarte z 9. miesta podarilo prepracovať na siedme.

 

03718004-ff-0210.jpg

Nádeje, že Peugeot 308 WTCR belgického tímu DG Sport Competition bude na tejto fungovať priniesol Maťo už vo včerajšom prvom voľnom tréningu, kde dokázal zajazdiť najrýchlejší čas z celého štartovného poľa. "Je to super pocit! Dnes je pred nami ešte dlhý deň, verím, že sa podobné výsledky podarí udržať aj v kvalifikáciach," povedal po prvom tréningu Maťo.

Druhý tréning už nebol pre Maťa taký úspešný, na najrýchlejších jazdcov strácal 2 sekundy, preto ešte spoločne s tímom hľadali to správne nastavenie.

Nasledovala kvalifikácia do dnešných pretekov, ktorá už ukázala reálnu rýchlosť jednotlivých jazdcov. Maťo v nej nakoniec zajazdil 10. najrýchlejší čas, so stratou 0,782 sek na najrýchlejšieho, ktorým bol tentokrát jeho tímový kolega. Neskôr nasledovala ďalšia, trojfázová kvalifikácia, v ktorej sa Maťovi, žiaľ, nepodarilo dostať do druhej fázy, keď vo svojom druhom rýchlom kole trafil bariéru z pneumatík vo vnútri zákruty a nedokázal tak zlepšiť svoj čas. Výsledný čas stačil len na 15. miesto, no strata na najrýchlejšieho bola len 0,679 sek, čo dokazuje nesmiernu vyrovnanosť štartovného poľa.

03718004-fg04081.jpg

Dnešné preteky štartoval Maťo nakoniec z 9. miesta, kvôli penalizáciám viacerých jazdcov za pochybenia vo včerajšej kvalifikácii. Maťo dokázal výborne odštartovať a hneď sa dostal pred Erlachera (Honda), ktorý štartoval na 7. priečke. V tej chvíli sa Maťo pohyboval za Tarquinim (Hyundai), no už na cieľovej rovinke prvého kola sa dostal aj pred neho. Následne boli preteky poznačené dvomi výjazdami neutralizačného vozidla a Maťo ich, hoci sa snažil tlačiť na pred ním jazdiaceho Vernaya (Audi) dokázal dokončiť na výbornom siedmom mieste. "Som veľmi šťastný z tohto výsledku a je to príjemný pocit, byť v TOP 10. Zajtra sú pred nami ďalšie dvoje preteky, škoda tej včerajšej kvalifikácie, keďže budem štartovať až z 15. priečky, no zato by som si mohol dobre zapredbiehať," dodal po pretekoch Maťo Homola.

Zajtrajšie preteky sú na programe o 2:45 (zimného času) a 4:00 (zimný čas), sledovať ich môžete vo vysielaní stanice Eurosport.

new-homola.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri