Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Matejička pri debute na Rallye Tatry vybojoval druhé miesto v triede 5

Tuesday, 28. 05. 2024 - 16:19, Miroslav Majláth   

Matejička pri debute na Rallye Tatry vybojoval druhé miesto v triede 5

Ľubomír Matejička na svojej koži prvýkrát v živote zažil aké je to absolvovať najstaršiu rally na Slovensku. Teraz ju zvládol a získal množstvo bodov za druhé miesto v triede 5.

 

Tibor Szabosi

„Rallye Tatry absolvujem prvýkrát v živote, bola to pre mňa čistá premiéra. Ale rýchlostky sa mi po obhliadke tratí páčia, sú rýchle, trochu šotoliny, sem tam diera. Prejazdy sú tiež pekné, len trochu dlhé. Mestský okruh tiež nie je zlý a dá sa tam trochu pošmýkať pre divákov, len je to na úkor času. Uvidíme ako to dopadne, či sa budeme šmýkať, alebo to vezmeme čisto o dobrej stope. Navyše sa tu zišla výborná konkurencia, tých predokoliek je tu neúrekom. Páči sa mi to,“ zhodnotil Ľubomír Matejička pre štartom súťaže.

Tibor Szabosi

Ľubo sa na tatranských tratiach predstavil v spolupráci so spolujazdcom Vojtěchom Mudrákom a vozidlom Opel Corsa Rally4, pričom už po piatkovom nočnom mestskom okruhu tejto dvojici patrilo tretie miesto v triede 5. V klasických rýchlostných skúškach, ktoré sa konali v oblasti Spišskej Magury síce dojazdili Ľubo s Vojtom ako debutanti na štvrtom mieste v triede. V poslednom teste ich však pridelený čas po nehode, ktorá sa stala posádke jazdiacej pred nimi poskočili na druhé miesto v triede 5, ale aj dvadsiatom piatom mieste absolútneho poradia. Na nováčikov pod Tatrami to vôbec nebol zlý výkon.

Tibor Szabosi

„Bola to asi najnáročnejšia súťaž ktorú som v doterajšej krátkej kariére išiel. Síce sme mali málo spánku, boli dlhé prejazdy a bolo to veľmi náročné, ale rýchlostky boli parádne, rytmické, bolo na nich všetko v čo som dúfal. Samozrejme ďakujem všetkým, či už našim partnerom, organizátorom, ale aj divákom a samozrejme našim rodinám za to, že nám dovoľujú túto našu úchylku. Bolo to super, škoda, že Maťo Kysucký to nedokončil, išiel naozaj neskutočne,“ doplnil Ľubomír Matejička v cieli súťaže.

Tibor Szabosi

Či uvidíme Ľuba Matejičku na Rally Hustopeče, alebo na niektorej inej súťaži to je ešte otázne. Necháme sa preto prekvapiť. Jedno je isté, určite vás o jeho ďalšom štarte budeme informovať.

Miro Majláth 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri