Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Masaryk Racing Days zavŕšil sezónu MMSR Jula Končeka

Saturday, 21. 09. 2013 - 13:58, T. Szabosi   

Masaryk Racing Days zavŕšil sezónu MMSR Jula Končeka

Uplynulý víkend sa konalo záverečné podujatie šprintového seriálu Medzinárodných majstrovstiev Slovenska na brnenskom automotodrome.

Organizátorom sa podarilo rovnako ako na Slovakiaringu prilákať jazdcov z Čiech, Slovinska, Rakúska, Poľska, Slovenska ako aj Ukrajiny a Talianska. V triede do 2-litrov odštartovalo do meraných piatkových tréningov celkovo 35 jazdcov. Podľa predpokladov vpredu boli oba rýchle lotusy M. Frieda a P. Mandelíka pred F. Došekom na Peugeote. Štvrtý čas v oboch tréningoch patril Julovi Končekovi a jeho Vectre STC.

Petr Frýba;fryb2030.jpg

V piatok absolvovali aj napriek daždivej predpovedi všetci jazdci tréning na suchej trati, avšak večer začalo pršať a pršalo celú noc. Sobotňajší prvý šprint tak všetci jazdci museli obuť mokré gumy, nakoľko trať bola mokrá. Po štarte odišli lotusy a za nimi krúžil F. Došek na Peugeute a Julo Konček na Vectre. Po 25 minútach cieľom prešiel ako prvý Marek Fried za ním Petr Mandelík a ako tretí prešiel cieľom Julo Konček so svojim Vauxhallom Vectra STC.

V nedeľu tesne pred obedom však brnenský automotodrom zalialo slniečko a tak k slovu prišli slicky. Poradie na štarte bolo presne také isté ako v sobotu a tak Julo Konček sa postavil ako 4 v poradí. Letmý štart však Julovi absolútne nevyšiel, keď pri nájazde do poslednej zátačky mu zhasol motor a zbrzdil celú kolónu za sebou a 3 vozy pred ním ušli ďaleko dopredu. Po rýchlom vyhodnotení Julo rýchlo naštartoval a aj keď stratil zopár pozícií začal sa predierať vpred. Keď sa už dostal na 4 pozíciu tak na štadióne začali vynechávať benzínové čerpadlá a opäť prišiel o 2 pozície a prepadol sa na 6 miesto. Po rýchlej analýze situácie však zistil neočakávaný problém a snažil sa ho za jazdy odstraňovať. Za pár kôl sa mu podarilo stratu stiahnuť a 2 kolá pred koncom sa dostal na konečné 3 miesto, ktoré za predvedený „boj" s Vectričkou na trati bolo ozaj zaslúžené. Na stupňoch tak rovnako ako v sobotu stáli prvý M. Fried, druhý P. Mandelík a tretí Julo Konček.
Dve pódiové umiestnenia znamenali aj dve 3 miesta v rámci seriálu FIA CEZ Trophy, dve 3 miesta v hodnotení Eset V4 Cupu a dve 1 miesta v rámci Medzinárodných majstrovstiev Slovenska.

Petr Frýba;fryb4150.jpg

„ Nemal som v pláne vôbec ísť Brno, nakoľko sme sa nezameriavali na MMSR kvôli vzdialenostiam na preteky a chcel som ísť v tomto termíne na Slovakiaring, ale hlavný český partner nakoniec rozhodol o tom, že som prišiel. S dosiahnutými časmi nie som vôbec spokojný, ale nakoniec z toho boli 2 pódiové umiestnenia, čo ma na tom teší najviac. Na štarte v nedeľu sa mi zatvorila klapka na štartovaní a zhasol mi motor. Samozrejme kým som to zanalyzoval čo sa stalo a znovu naštartoval celé pole mi ušlo, ale aspoň to bol boj predierať sa dopredu. Keď som bol asi tak v polovici pretekov zrazu začal vynechávať motor. Začali sa mi prehrievať poistky na benzínových čerpadlách a vyhadzovalo ich von. Bolo zábavné jednou rukou držať poistky a druhou šoférovať. Stálo ma to znovu prepad dozadu, ale keď som si na to zvykol tlačil som sa vpred. Keď som asi 2 kolá pred koncom videl pomaly pred sebou idúci Peugeot F. Doška uvedomil som si, že som asi tretí a trochu som sa ukludnil. Lotusy leteli ďaleko vpredu a ja navyše nemám rád Brno - tak sa mi tu ide dosť ťažko." - zhodnotil víkend Julo Konček

V záverečnom hodnotení v rámci seriálu MMSR obsadil Julo Konček konečné 2 miesto, keď mu na titul chýbali 4 body a to aj napriek tomu, že odjazdil iba 5 z 12 pretekov. V rámci hodnotenia ESET V4 Cupu skončil na 5 mieste a v rámci hodnotenia Zóny FIA CEZ Trophy skončil na 9 mieste.

Petr Frýba;ku5e0013.jpg

„Keď si uvedomým ako zle začala sezóna na Hungaroringu a skoro som sa stal Majstrom Slovenska mám z celej sezóny zmiešané pocity. Stačilo nedostať v Maďarsku defekt, alebo keby držala prevodovka na Slovakiaringu, ale keby, keby... Môj súper urobil pre zisk titulu Majstra SR úplne všetko a ja nie, takže tak to má byť. Na druhej strane ma určite teší, že ma na trati nikde neporazil," dodal s úsmevom Julo.

Sezóna MMSR v šprintoch skončila ale Julo Konček aj so svojou Vectrou sa ešte predstaví na svojom najobľúbenejšom okruhu - maďarskom Hungaroringu, kde sa v dňoch 11.-13.10.2013 uskutoční záverečné podujatie majstrovstiev Maďarska. Okrem toho má tým v pláne 18.10.2013 podujatie Slovenského okruhového pohára na Slovakiaringu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri