Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Martin Múdry: „Rád by som odštartoval už na prvej tohtoročnej rally...“

Friday, 03. 02. 2012 - 19:45, Zdenka Frývaldská   

Martin Múdry: „Rád by som odštartoval už na prvej tohtoročnej rally...“

Po troch rokoch prestávky od pretekania sa minulú sezónu na súťažnú trať vrátil opäť Martin Múdry. Prešovčan sa zúčastnil niekoľkých slalomov i amatérskych rally sprintov, kde obsadil výborné pozície. Netají sa tým, že by sa rád vrátil aj do Majstrovstiev Slovenska v rally.

Tibor Szabosi;img-3604-1.jpg

Martin absolvoval svoju prvú automobilovú súťaž vo svojich dvadsiatich rokoch v úlohe spolujazdca. Netrvalo však dlho a pre domáci šampionát si obstaral pretekárske vozidlo Suzuki Swift GTi. Spolu s vtedajším spolujazdcom Tiborom Cserhalmim získali v roku 1999 celkové 3. miesto v triede N1. V ďalšej sezóne sa však pretekárovi nevyhli dve havárie, ktoré spôsobili aj zmenu techniky na Ford Escort Cosworth. Keďže auto nevyhovovalo, bolo rýchlo nahradené Škodou Fabia, ktorá vo Fabia Cup priniesla skvelé 2. miesto.

Do sezóny 2004 nastúpil Martin na Honde Civic VTi, ktorú na Rallye Matador Tatry síce zamenil za Mitsubishi Lancer Evo VI, no napokon ostal verný slabšej Honde. Práve na nej dosiahol v nasledujúcom roku svoj najväčší úspech, keď sa s Pavlom Kočíkom stali Majstrami Slovenska v triede N2. Ďalšie dve sezóny už neboli úplné. Posádka sa kvôli nedostatku financií ukázala len na vybraných podujatiach a na sklonku sezóny 2007 vrátila prenajatú Hondu do Čiech, čím ukončila svoje účinkovanie v rally. „V tom roku nám odstúpil sponzor a bolo jasné, že ďalšiu sezónu neutiahneme. Rozhodli sme sa preto nejaký ten rok vynechať a zháňať peniaze", zdôvodnil svoje rozhodnutie jazdec.

Tibor Szabosi;co8c2215-6.jpg

V priebehu sezón 2008 až 2011 sa Maťo zúčastňoval „profi" súťaží aspoň ako predjazdec. Ukázal sa na domácej Rally Prešov i neďalekej Rally Košice. V roku 2010 absolvoval aj Minirally Prešov, ktorú spomedzi viac ako 70 štartujúcich absolútne vyhral. Jeho účasť na amatérskych pretekoch pokračovala aj minulý rok, keď sa so svojím sériovým Mitsubishi Lancer Evo IX predstavil na slalomoch a neskôr aj na Rally Sprinte Košický Klečenov či v Liqui Moly Winter Cup. Takmer vo všetkých skončil v najlepšej päťke, dokonca v Klečenove sa stal aj absolútnym víťazom. Ak sa podarí získať dostatok financií, v tejto sezóne by sa rád vrátil do Majstrovstiev Slovenska v rally. „Keďže preteky mi už veľmi chýbali, v minulom roku som sa začal zúčastňovať aspoň amatérskych súťaží na mojom Mitsubishi. Intenzívne pracujem aj na zháňaní prostriedkov pre novú sezónu. Verím, že sa mi to podarí a budem môcť odštartovať hneď na prvej tohtoročnej rally", informoval Martin.

Jazdca bude možné vidieť v nedeľu, 12. februára, na poslednom kole Liqui Moly Winter Cup v prešovskom Šalgovíku.

Zdenka Tamášová



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri