Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Mário Csente: „V Topoľčanoch sa cítim ako doma.“

Friday, 25. 05. 2012 - 10:29, Miroslav Majláth   

Mário Csente: „V Topoľčanoch sa cítim ako doma.“

V minuloročnej sezóne na Rally Tríbeč, rovnako ako takmer celý zvyšok štartového pola, štartoval Komárňan Mário Csente prvý krát v živote. Už vtedy sa mu obnovená Rally Tríbeč nesmierne zapáčila. Do jeho druhého štartu na tejto súťaži ostáva už iba pár hodín.

Tibor Szabosi;67c2071.jpg

„Som veľmi rád, že sa podarilo po dlhej dvadsaťpäť ročnej odmlke opäť obnoviť rally v Topoľčanoch a ich okolí. Ja osobne sa tu cítim ako doma, keďže na štart prvej rýchlostnej skúšky, do Skýcova, je z Komárna iba deväťdesiat kilometrov. Súťaž sa navyše na západoslovenské pomery ukázala ako divácky veľmi atraktívna a okolo tratí bolo neskutočne veľa divákov. Hlavne mestský okruh bol nimi doslova obsypaný. Rýchlostné skúšky sa v minulom roku síce išli v opačnom smere, už vtedy ale boli veľmi rýchle, čo mne sedí. Myslím, že v tomto roku budú ešte rýchlejšie a navyše budú ako sa hovorí, budú aj poriadne „na srdce". Na štart sa už veľmi teším," začal s rozprávaním Mário Csente.

Tibor Szabosi;co8c2799-7.jpg

Rovnako ako v minulom roku odštartuje Mário aj teraz s vozidlom Subaru Impreza WRX STi, avšak proti minulosti s novým spolujazdcom v podobe Petra Těšínskeho, s ktorým už v minulosti absolvoval niekoľko súťaží.

Tibor Szabosi;co8c2826-7.jpg

„Nechcem v tomto momente hovoriť, ani typovať výsledok. Rally je nielen o jazdeckej zručnosti, ale aj o výdrži techniky, či defektoch. Môžeme mať šťastie a dosiahnuť dobrý výsledok, ale rovnako nás môže aj neposlúchať technika a v takom momente je to skôr trápenie ako užívanie si jazdy. Budem spokojný, ak dorazíme až na cieľovú rampu a možno bude aj nejaký výsledok. To je našim jediným cieľom," dodal Mário Csente.

Tibor Szabosi;co8c7333-4.jpg

JMP Racing Team v týchto chvíľach čaká ešte pred súťažný test, následne aj administratívne a technické preberanie. Dnes, v piatok podvečer nasleduje slávnostné predstavenie posádok na štartovej rampe v centre Topoľčian a zajtra, v sobotu od rána deväť rýchlostných skúšok. Ako dopadne snaha Mária Csenteho s Petrom Těšínskym a ich Subaru Impreza WRX STi sa dozvieme v sobotu podvečer na cieľovej rampe.

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri