Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Majstrovský titul v triede 8 pre Kesko Racing a bratov Švecových

Wednesday, 24. 10. 2018 - 11:45, Public relations   

Majstrovský titul v triede 8 pre Kesko Racing a bratov Švecových

Dvojica súťažných posádok, dve samostatne bodované etapy, ale aj dvojica výborných umiestnení pre každú z nich, ktoré v prípade Kamila a Erika Švecových vyústili do zisku majstrovského titulu v triede 8.

Už pred štartom 44. Rally Košice 2018 bolo jasné, že posádka Hondy Civic TypeR, čiže bratia Kamila Erik Švecoví musia, v prípade ak chcú získať majstrovský titul v triede 8, dôjsť po oba dva súťažné dni až do cieľa. Popritom v podstate nezáležalo na tom, či vyhrajú, alebo im bude patriť niektorá z bodovaných priečok. Takýto cieľ sa ľahko plánuje, o to ťažšie sa však plní.

Martin Paľov;ik8a0025-2.jpg

„Spočiatku všetko išlo ako po masle. Bojovali sme doslova o sekundičky s našimi českými súpermi a boli sme vo vedení. V druhej sekcii sobotnej etapy sme trošku spomalili a išli na istotu. V poslednom teste nám však začalo štrajkovať auto, pri plnom plyne začalo dusiť motor, no do cieľa sme došli a získali veľmi dôležité body. Druhá etapa už prebiehala v úplnej pohode a volili sme tempo na istotu. Poruchu sa nám navyše nepodarilo počas súťaže opraviť, takže sme mali aj trochu nervy z toho, či nás auto nesklame, ale všetko dobre dopadlo. Brali sme dvojité body za dve druhé miesta, čo nám vynieslo majstrovský titul v triede 8.Sme nesmierne šťastní. Rád by som poďakoval Kesko Racing Teamu, jeho partnerom, rodine a všetkým čo nás podporovali a držali nám palce," opísal priebeh súťaže, ale aj prvé majstrovské pocity Kamil Švec.

Ani druhá posádka Kesko Racing Teamu, Fero Fusko a Ján Bomba v rámci 44. Rally Košice 2018 neobišla naprázdno a brala v cieli súťaže dve tretie miesta v triede 5. Ani u nich to však nebolo bezproblémové.

Martin Paľov;ik8a0483-1.jpg

„Na začiatku nás vystrašila kontrolka riadenia, ktorá sa rozsvietila na prístrojovej doske. Prišiel servis a nám sa podarilo túto poruchu čiastočne odstrániť. Trate boli poriadne náročné a hlavne šmykľavé. Bojovali sme nielen s traťami, ale aj defektom. Je možné, že nás tento výsledok posunul v konečnom hodnotení seriálu aj trochu smerom hore, ale to musíme poriadne spočítať. Necháme sa prekvapiť," doplnil spokojný Fero Fusko.

Posádky Kesko Racing Teamu sa predstavia divákom opäť o dva týždne na pre nich „domácom" podujatí, ktorým bude KESKOMOBILE AUTO SHOW 2018 na Slovakia Ringu. Podujatie odštartuje v dňoch 2. - 3.11.2018.

Kesko Racing, M. Majláth



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri