Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Lukáš Lapdavský sa po ôsmich rokoch vracia na domáci kopec

Wednesday, 15. 07. 2015 - 09:29, Zdenka Frývaldská   

Lukáš Lapdavský sa po ôsmich rokoch vracia na domáci kopec

Zo slnečnej Bohemky na ešte slnečnejšiu Dobšinú sa tento týždeň presúva Lukáš Lapdavský. A to nie len tak náhodou, ale aby si po ôsmich rokoch opäť pripomenul, ako chutí domáci kopec.

Rožňavská posádka bratov Lapdavských sa minulý víkend predstavila na náročnej dvojetapovej Rally Bohemia, odkiaľ si priniesla množstvo nových zážitkov i skúseností.

Jozef Pisch;0x8c6344-1.jpg

Aj keď je dvojica naučená jazdiť spoločne, najbližší víkend 18-19. júla dôjde k drobnej zmene. Lukášovi bude totiž jeho brat na sedačke spolujazdca chýbať a to kvôli Majstrovstvám Európy v Pretekoch automobilov do vrchu na Dobšinskom kopci, na ktoré sa jazdec prihlásil. „Tento kopec je pre mňa výnimočný, pretože práve tu som v roku 2007 po prvýkrát sedel v pretekárskom aute. Vtedy to bola A-čková Škoda Fabia a tentoraz to bude Mitsubishi Lancer Evo IX", prezradil na úvod jazdec.

Jozef Pisch;0x8c8395-1.jpg

Lukáš Lapdavský bude patriť k vyše 130-tke jazdcov, pre ktorých je pripravená známa trať o dĺžke 6 810 metrov s 30 zákrutami. Mená ako Miloš Beneš, Dušan Nevěřil, David Hauser či Renzo Napione patria k európskej špičke a predpovedajú veľké súboje o absolútne víťazstvo. Náročné to bude aj v triede N nad 3000 ccm, v ktorej je za Deštrukprojekt Motorsport prihlásený Lukáš.

Jozef Pisch;0x8c4992-3.jpg

Ako však sám povedal, jeho cieľom je najmä otestovať auto: „Veľmi sa teším, že sa po ôsmich rokoch opäť predstavím pred domácim publikom. Mitsubishi na pretekoch do vrchu ešte nejazdilo, takže to bude taká malá premiéra. V našej triede je veľa adeptov na víťazstvo a mojím cieľom tak bude najmä dobre sa povoziť a pripraviť sa na Rallye Tatry, ktoré sa konajú už ďalší víkend. Verím, že nám vyjde pekné počasie a ďakujem našim sponzorom Deštrukprojekt a Châteu Topoľčianky za možnosť pripomenúť si nedávnu históriu", zhrnul Lukáš.

Tibor Szabosi;0y2a2593.jpg

Dobšinský kopec má za sebou už 30-ročnú históriu, pričom v tejto sezóne je po tretíkrát zaradený aj do najvyššieho kopcového šampionátu - Majstrovstiev Európy. Pre jazdcov sú na sobotu pripravené dve tréningové a na nedeľu dve súťažné jazdy. Na pretekoch každoročne nechýba ani obrovské množstvo divákov, ktorí si určite aj tento rok prídu na svoje nielen počas sledovania súbojov na trati, ale aj počas doprovodného programu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri