Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Lubeník tímu Styllex neprial

Monday, 02. 07. 2012 - 21:02, T. Szabosi   

Lubeník tímu Styllex neprial

Tretie podujatie MSR - HONKA IV. Rally Lubeník - v úvodnej fáze naznačovalo vyrovnaný súboj lídrov slovenského šampionátu. Posádka tímu Styllex motorsport Jozef Béreš ml. - Petr Starý na vozidle ŠKODA Fabia S2000 si do štvrtej rýchlostnej skúšky držala víťazné pozície. Nečakane ich však zastavila technická porucha vozidla a tak v piatej RS museli zo súťaže odstúpiť.

Tibor Szabosi;67c0868.jpg

Smolu mala aj druhá štartujúca posádka tímu Styllex motorsport, Jozef Béreš st. - Róbert Műller na vozidle Audi Quattro Coupé. V polovici RS2 začali mať problémy so spojkovým pedálom a po príchode do servisu už do tretej skúšky nevyštartovali.

Tibor Szabosi;67c1277.jpg

„Prvá rýchlostná skúška (Peklo, 15,50 km) bola veľmi náročná a preto sme ju išli opatrne. Vedeli sme, že bude šmykľavá, nakoľko tam počas roka jazdia len nákladné ťažobné autá. Druhá RS bola na peknom suchom asfalte, tam sme si mohli dovoliť viac," povedal Ďodi. Už po nej sa dostali do čela poradia a po tretej RS viedli priebežne o 9,2 sekundy.

Tibor Szabosi;co8c3593-4.jpg

Nemilé prekvapenie im priniesla RS4 Kameňany. „Zhruba v polovici vložky sme išli na vytočenú 6-tku a auto z ničoho nič prestalo ísť. Bez akéhokoľvek náznaku. Bol tam nejaký problém s elektrikou. Ja som išiel zastavovať autá za nami, pretože sme zostali stáť na dosť nešťastnom mieste. Ďodi medzitým odpojil nejaké čidlá, späť to zapojil a auto znovu naštartoval. Tá strata v cieli už bola vyše troch minút a bolo nám jasné, že to nemáme šancu vyrovnať. Chceli sme sa aspoň pokúsiť dôjsť na nejakú bodovú pozíciu. Na piatej „erzete", pár metrov po štarte však auto opäť vyplo a už sme ho nenaštartovali," povedal spolujazdec Petr Starý. Sklamanie u posádky je veľké, mali to dobre rozbehnuté, ale bohužiaľ aj takýto je rally šport.

Tibor Szabosi;co8c3129-3.jpg

Jozef Béreš ml. - Petr Starý obhajujú minuloročný titul absolútneho majstra SR v rally s podporou ŠKODA Auto Slovensko.

Tibor Szabosi;co8c3588-4.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri