Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Loeb verí, že i20-ka bude konkurencieschopná

Friday, 04. 01. 2019 - 14:19, Ľuboš Kašický   

Loeb verí, že i20-ka bude konkurencieschopná

Loeb ešte pred odchodom na Dakar zašiel do Alzenu, aby pripravili sedačku pred prvým testom na Monte Carlo. Zároveň zodpovedal zopár otázok.

 

O tri týždne sa celý rely svet zbehne do Monaka, aby vyštartoval do novej sezóny WRC 2019. Na súťažné tímy a ich posádky v novej sezóne čaká štrnásť súťaži a nová akvizícia tímu, Sebastien Loeb, to bude mať dosť nabité. Dakar štartuje 6.januára a Loeb už je na ceste do Peru. Ešte predtým však zašiel do centrály továrenského tímu Hyundai Motorsport v Alzene, kde tvarovali sedačku. Dakar 2019 sa končí sedemnásteho januára a Loeb bude mať potom necelý týždeň, aby sa vrátil do Európy, absolvoval jednodňový test s i20-kou a následne nastúpil na štart Rallye Monte Carla.

seb-lo01.jpg

Čo sa udialo od oznámenia o pripojení sa k tímu Hyundai Motorsport? „Dvakrát som bol v Dubaji, kde sme testovali jazdu v dunách pred odchodom na Dakar. Vianoce som potom strávil s rodinou a dcérou,“ prezradil populárny Francúz, ktorý nás prechodom k Hyundaiu zaskočil.

Kedy si teda prvýkrát skutočne vyskúša Hyundai i20 Coupe WRC? „Z Dakaru sa vraciame osemnásteho januára. Zoznamovacie jazdy sú naplánované na 21.januára. Dúfam, že všetko bude pripravené, aby sme mohli odštartovať do novej WRC sezóny,“ pokračuje Loeb, ktorého po rokoch uvidíme v nových farbách. Ako si na nové farby zvyká? „No, chvíľu to bude trvať, kým si na nové farby zvyknem. Celkom sa mi páčia a znamenajú pre mňa novú výzvu. Sú prísľubom vzrušujúcej sezóny.“

seb-lo02.jpg

„Bude to náročná úloha vrátiť sa do seriálu s novým tímom a novým autom,“ priznáva Loeb v odpovedi na otázku, či verí v ďalšie víťazstvo. „Samozrejme verím, že budeme schopní znova bojovať o víťazstvá. Vlani som štartoval trikrát a raz sa nám podarilo zvíťaziť. Verím, že na i20-ku si rýchlo zvyknem a budeme konkurencieschopní.“



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri