Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Loeb sa nebráni ďalším testom s Citroënom C3 WRC

Thursday, 17. 08. 2017 - 08:38, Ľuboš Kašický   

Loeb sa nebráni ďalším testom s Citroënom C3 WRC

Francúzske médiá zisťovali, ako je to s možnosťou návratu Sebastiena Loeba do WRC kokpitu. Matton o tom sníva. Gronholm tvrdí, že Loeb sa nevráti.

 

Pred pár dňami deväťnásobný majster sveta prijal výzvu na pomoc svojmu bývalému tímu Citroën a absolvoval spolu so svojim co-driverom Danielom Elenom testy na asfalte vo Francúzsku. Tie sa konali v rámci prípravy na dnes štartujúcu nemeckú rely a mali francúzskemu tímu pomôcť pochopiť zložitosti svojho auta, ktoré síce technicky predbehlo konkurenciu, no zdá sa, že je nad chápanie aj samotného Citroënu.

loebb-1.jpg

Loeb sa objavil hneď v úvode šesťdňových testov a následne ho doplnila celá jazdecká equipa francúzskej stajne. Po jeho testoch však vyvstali nové otázky na ktoré sa pokúšajú vymámiť odpovede francúzski kolegovia. „Jazdiť kilometre a kilometre na testoch nie je vôbec zábava," priznáva Seb Loeb. „No ak prídu nové veci, ktoré objavujete na aute, aké tu nebolo posledných pätnásť rokov, tak sa to celkom dá. Nie je však reálne, aby som testoval po celý rok. Čas od času sa však tomu nebránim."

Copyright manufacturer;2017010570n-1.jpg

Yves Matton po testoch Loeba vychválil a vyslovil sa za možné testovanie aj na suchu, keďže počas jeho testu príliš sucho nebolo. Dokonca padla aj narážka na to, že Loeb by sa azda mohol do WRC vrátiť! „Počas jazdy som cítil, že sa nič nezmenilo a som rovnako rýchly," prilieval olej do ohňa špekulácií aj samotný malý veľký Francúz. „Mojou motiváciou bolo nájsť potenciál týchto nových áut, no nemyslím si, že sa budú výrazne inak správať na suchu, než ako sa správali za mokra." Loeb je však ďalšiemu príležitostnému testovaniu otvorený. A pretekaniu?

c09.jpg

„Príprava na nemeckú rely počas testov bola najintenzívnejšia v celej histórii Citroën Racing," dušuje sa Matton. „V priebehu šiestich dní sme vyskúšali tri druhy povrchov a s výsledkami sme veľmi spokojní. Sebou testovací deň bol pridanou hodnotou. Ráno mu silno pršalo a podmienky v ktorých jazdil boli špecifické. Keď to obschlo, tak sa Seb vyrovnal Krisovi, Andresovi aj Craigovi a priniesol cenný feedback." Matton Loeba oslovil pre ďalšie testy, no nič konkrétne nepadlo a návrat do súťažn=ho kokpitu vyzerá skôr, ako zbožné želanie šéfa tímu, ako realita.

Svoj názor na prípadný návrat Loeba do kokpitu v tíme Citroën Racing vyjadril aj dvojnásobný majster sveta Marcus Gronholm, ktorý po skončení aktívnej kariéry ešte párkrát odštartoval v jednotlivých súťažiach, no potom skôr pomáhal ako testovací pilot. „Bol by som veľmi prekvapený, keby sa Seb vrátil. Nemyslím si to. Závodné tempo sa mimoriadne zvýšilo a on chce vyhrávať. Teraz je to však oveľa ťažšie," povedal Gronholm.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri