Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Loeb Racing vstupuje do WTCR s VW Golfom!

Friday, 02. 02. 2018 - 17:40, Ľuboš Kašický   

Loeb Racing vstupuje do WTCR s VW Golfom!

Angličan Rob Huff a Maročan Mehdi Bennani chcú vyhrať tímu Sebastien Loeb Racing Svetový pohár WTCR 2018.

 


Veľmi zaujímavá správa vyšla dnes z Wolfburgu, kde oficiálne potvrdili spoluprácu s prestížnym tímom deväťnásobného majstra sveta v rely, Sebastien Loeb Racing. Po odchode z rely Loeb štartoval v továrenskom tíme Citroenu v MS cestovných vozidiel a keď sa po troch rokoch Citroen stiahol, tak Loeb do WTCC nasadzoval vlastný tím s bývalou továrenskou technikou. Od novej sezóny sa však WTCC spája s TCR a vytvára nový Svetový pohár WTCR.

vw01.jpg

Tridsiaty január bol posledným termínom na podanie prihlášok do novej svetovej série WTCR. Dnes už vieme, že v štartovom poli nebude chýbať ani tím Sebastiena Loeba (SLR), ktorý sa dohodol na spolupráci a Volkswagenom Motorsport. Novou technikou pre SLR bude osvedčený Volkswagen Golf GTI TCR a pilotovať ho budú dve hviezdy WTCC - Rob Huff a Mehdi Bennani.

wv05.jpg

Sebastien Loeb Racing nasadzoval autá do WTCC od roku 2015, kedy o spolupráci jednali aj naši Homolovci. Bohatší bol však Maročan Mehdi Bennani a ten pokračuje v spolupráci aj naďalej. „Auto WTCR je trochu odlišné od áut, na ktorých sme jazdili doteraz," tvrdí Bennani po prvých jazdách. „Som však presvedčený, že Golf GTI TCR je auto schopné víťaziť a už sa neviem dočkať začiatku sezóny, kedy sa s ním postavím na štart. O to viac, že to bude práve na moje domácej trati v Marakeši." (pozn.: 8.apríla 2018)

vw04.jpg

Hviezdou tímu však bude majster sveta z roku 2012, Angličan Rob Huff. „Mám ozajstnú radosť, že budem štartovať v tíme Seba Loeba. Poznám okruhy na ktorých budeme štartovať a poznám aj auto. Preto našim jediným cieľom je bojovať o majstrovský titul," netají nabudený Huff, ktorý po odchode Chevroletu (s ktorým získal titul) sa posledné roky vo WTCC skôr trápil. Vlani si to však skúsil aj v tíme Leopard Racing v TCR, kde s VW Golfom odjazdil dvanásť pretekov a tie posledné dokonca vyhral.

vw03.jpg

Pochopiteľne, že zo spojenia majú radosť aj vo Wolfsburgu. Vo WTCR nesmie štartovať žiadny továrenský tím a všetky tímu sa musia vtesnať do veľmi tesného rozpočtu na sezónu. Prenajímanie zákazníckych áut je však schodná cesta a pre značku výborná reklama za „minimálne" náklady. „Len sa môžeme tešiť, že ďalší úspešný tím s vynikajúcim jazdeckým obsadením bude v nasledujúcej sezóne štartovať s našim Golfom GTI TCR," pokyvkáva spokojne hlavou Sven Smeets, šéf Volkswagen Motorsportu. Po WRX má teda VW Motorsport ďalšiu dobre investovanú akvizíciu.

vw02.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri