Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Legendy, príďte do Lubeníka na rally!

Sunday, 07. 06. 2015 - 08:29, Zdenka Frývaldská   

Legendy, príďte do Lubeníka na rally!

V sezóne 2015 pribudla na súťažiach rally nová klasifikácia, avšak bez merania času, ktorou je Rally Legend. Slovensko sa teda pridalo ku krajinám, u ktorých sú tieto predvádzacie jazdy historických súťažných vozidiel samozrejmosťou už dlhé roky. „Legendy" dostanú možnosť ukázať sa najbližšie v Lubeníku!

Tretím podujatím Majstrovstiev Slovenska v rally bude v dňoch 26.-27. júna VII. Rally Lubeník. Centrom diania sa okrem obce Lubeník, ktorá je zároveň organizátorom súťaže, stane tiché prostredie Slovenského rudohoria a krásne gemerské trate, ako stvorené na predstavenie historických vozidiel. Kedysi bolo predsa samozrejmosťou, že sme na tratiach automobilových súťaží mohli vidieť autá ako Škoda 110 L, Opel Kadett, Wartburg 353 či Opel Ascona. Tak prečo si túto dobu znovu nepripomenúť!?

Zdeněk Weiser;legend-zw-2014-1506.jpg

Účelom Rally Legend je ukázať a predviesť diváckej verejnosti historické vozidlá na trati rýchlostných skúšok. Pretekov sa môže zúčastniť posádka, ktorej obaja členovia sú držiteľmi vodičského preukazu a minimálne dennej licencie SAMŠ. Ich vozidlo muselo byť homologované do 31.12.1996, pričom musí mať platný športový preukaz a niektorý z preukazov HTP (historický technický preukaz FIA), NHTP (národný historický technický preukaz), RLTP (rally legend technický preukaz) alebo HRCP (regularity technický preukaz). Bezpečnostná výbava musí zodpovedať minimálne bezpečnostnému predpisu pre Rally Legend. Tieto posádky nesmú byť hodnotené podľa dosiahnutého času ani podľa štýlu jazdy. Odmenené budú cenou za účasť od organizátora a mnohými fanúšikmi, ktorí týmito nádhernými vozidlami doslova žijú.

Na VII. Rally Lubeník je pre posádky Rally Legend pripravená trať o celkovej dĺžke 228 kilometrov, z čoho 85 km tvorí šesť rýchlostných skúšok. Preteky začnú v piatok ráno registráciou posádok a obhliadkou trate. Prvá rýchlostná skúška štartuje v sobotu na obed o 12:00 hod., pričom vyhlasovanie výsledkov je naplánované na 18:30 hod.

Neváhajte a príďte aj vy ukázať svoje historické vozidlo verejnosti na VII. Rally Lubeník!

Tlačové stredisko VII. Rally Lubeník

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri