Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Legendárny Alex Zanardi sa vracia!

Tuesday, 29. 05. 2018 - 14:18, Ľuboš Kašický   

Legendárny Alex Zanardi sa vracia!

Tesne pred víkendom na maďarskom Hungaroringu zverejnili v DTM krásnu správu o Alexovi Zanardim. Famózneho Taliana znova uvidíme v súťažnom kokpite.


Nemecká séria cestovných vozidiel DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) sa snaží svoju klesajúcu reputáciu zachrániť novými aktivitami. Nás, fanúšikov to môže len tešiť, lebo dostaneme navyše zasa nejakú tú štvorkolesovú sladkú pochúťku. Tou najčerstvejšou je informácia o tom, že siedme preteky sezóny DTM, ktoré sú na programe v závere augusta, sa pôjdu ako vôbec prvé preteky tejto série v noci pod umelým osvetlením. A aby toho nebolo dosť a diváci si naozaj prišli na svoje, tak BMW pozvalo na štart aj populárneho Alexa Zanardiho.

dtm-1527581045.jpg

Okruh v Misano je situovaný vedľa jadranského mora a sám o sebe je už atraktívny. Pritiahnuť však Zanardiho je mimoriadna udalosť. Talian sprvu neúspešne jazdil na Lotuse formulu jeden, no potom zažiaril v americkej sérii CART (IndyCar) a F1 po ňom znova chmatla. Žiaľ, Alex sa vrátil do F1 v čase, keď tím Williams stratil výkonnosť a Talian znova prepadol. Vrátil sa za oceán, no v nešťastných pretekoch na Lausitzringu 2001 prišiel pri hrôzostrašnej havárii o obidve novy a zdalo sa, že jeho kariéra skončila. Tu sa však ukázala sila Zanardiho mimoriadnej osobnosti, vďaka ktorej je pre nás všetkých ohromným príkladom.

dtm-1527581055.jpg

Alex Zanardi (51 r.) sa na protézach vrátil do autošportu a päť rokov jazdil s BMW majstrovstvá sveta cestovných vozidiel (WTCC), kde dokázal štyrikrát zvíťaziť! Naposledy pretekal v sezóne 2014 v GT sérii Blancpain Sprint Series. V DTM nikdy nejazdil, ak nepočítame testy v sezóne 2012 a jazdu ako BMW Taxi v roku 2015. Teraz teda Talian, ktorý je tiež štvornásobným paraolympijským víťazom a osemnásobným majstrom sveta na bicykli, bude za BMW hosťovať v pretekoch v Misano 25. - 26.augusta 2018.

dtm-1527581050.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri