Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Latvala ponúkol rezignáciu na pozíciu tímovej jednotky (+ video)

Wednesday, 04. 04. 2012 - 14:09, Katarína Ďurecová   

Latvala ponúkol rezignáciu na pozíciu tímovej jednotky (+ video)

Pred sezónou boli úlohe v továrenskom tíme Fordu určené jasne: Jari-Matti Latvala mal byť tímovou jednotkou a chrbát mu mal kryť Petter Solberg. Po štyroch podujatiach je ale bilancia jazdcov Fordu nasledovná: Jari-Matti Latvala má na svojom konte jedno víťazstvo a tri havárie a dokopy len 28 bodov, na druhej strane Petter Solberg dokázal získať tri pódiové umiestnenia, v celkovom poradí je druhý len teste za vedúcim Sébastienom Loebom a dokopy má až 62 bodov, čo je o 34 viac ako jeho fínsky tímový kolega.

Túto situáciu si veľmi dobre uvedomuje i po Rally de Portugal veľmi sklamaný Jari-Matti Latvala, ktorý šéfovi tímu Malcolmovi Wilsonovi ponúkol, že sa vzdá postu tímovej jednotky. „Jari mi skutočne ponúkol, že sa vzdá postu jednotky. Povedal, že akceptuje, že možno prišla chvíľa na zmenu taktiky. Chceme ho ale z toho dostať a poskytnúť mu čo najviac našej podpory. Pre mňa je jediným jazdcom, ktorý môže rovnocenne bojovať so Sébastienom (Loebom) a poraziť ho. A aby sme vyhrali v šampionáte, musíme víťaziť i na samotných rally", vyjadril sa Malcolm Wilson, ktorý napriek všetkému očividne stojí za svojou (ešte stále) jednotnou tímu.

Rally de Portugal;start047.jpg

„Samozrejme, tri chyby v štyroch rally nie je dobrým vysvedčením, ale opäť dokázal, že je momentálne tým najrýchlejším jazdcom a ja som v tomto športe dostatočne dlho na to, aby som vedel, že to príde. Nie je dôvod nepovedať, že nasledujúce štyri súťaže vyhrá - v minulosti sa už niečo také stalo. Spomeňte si ako dlho Colin (McRae) nedokázal dokončiť rally a potom z ničoho nič vyhral v roku 2001 tri podujatia v rade", hovorí Wilson.

„Toto sa nemalo stať. Ale viem, že je v Jariho schopnostiach dostať sa z toho a najdôležitejšou vecou je, že sme tím. Keď sa z ničoho nič prestaneme v tíme podporovať, tak sme skončili a to sa nestane. V časoch, aké sú tieto, vie, že sa na mňa a na tím okolo môže spoľahnúť", pokračoval Wilson, ktorý sa na záver i jasne vyjadril ohľadne stratégie tímu, ktorá sa (aspoň zatiaľ) meniť nebude: „Stratégia sa nemení. Ak bude ale situácia rovnaká i v polovici sezóny, tak samozrejme, že sa veci meniť budú."

Rally de Portugal;cvj2106.jpg

Malcolm Wilson teda aj napriek všetkému stále stavia na Jariho-Mattiho Latvalu. Či je tento krok správny, alebo mal tím prejsť radšej k podporovaniu Pettera Solberga, sa ukáže však až na konci sezóny..

Na záver si ešte pozrite review z dielne továrenského tímu Fordu, kde uvidíte všetko podstatné z pohľadu tohto tímu, čo sa na pre nich nie práve dvakrát šťastnom podujatí udialo. Video, v ktorom nájdete i reakcie sklamaného Jariho-Mattiho Latvalu, Pettera Solberga a technického šéfa tímu Christiana Loriauxa preháte po kliknutí na nasledujúcu fotografiu:

Rally de Portugal;t1c8408.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri