Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

L Racing: Začína sa veľká sezóna!

Tuesday, 26. 03. 2019 - 10:06, Public relations   

L Racing: Začína sa veľká sezóna!

Dlhé zimné čakanie je na konci: slovenskí priaznivci automobilového športu sa už tento víkend môžu tešiť hneď na dve podujatia v blízkom okolí našich hraníc. Majstrovstvá Slovenska v rely odštartujú na moravskej "Valaške". Profesionálny tím L Racing sa ukáže aj na Stredoeurópskej trofeji FIA v maďarskom Egri.

Tibor Szabosi;c30i3356-11.jpg

Tím L Racing z Krásnohorského Podhradia má tento rok v pláne isté zmeny. Niektoré ambície sa však určite nemenia. Medzi ne patrí obhajoba titulu absolútneho Majstra Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu, no na prvé podujatie v rakúskom Rechbergu si počkáme ešte nejaký ten mesiac. Obhajca jazdeckého titulu - Věroslav Cvček ml. však absolvuje pod vlajkou L Racingu teraz víkendovú Valašskú Rally ValMez, s centrom vo Valašskom Meziříčí. S vozidlom Škoda Fabia S2000 nastúpi už do piatkovej mestskej skúšky. Na posádky neskôr čaká sedem sobotňajších skúšok a šesť skúšok nedeľňajšej etapy. To tvorí úctyhodných 164,39 km meraných úsekov.

Tibor Szabosi;asf-0658-2.jpg

Věroslav Cvrček ml.: "Na "Valaške" odštartujem po prvýkrát, takže trate vôbec nepoznám, no pôjdu sa v duchu známejšej rely "Barumky". Každá nová výzva je pre nás skvelou školou a preto sa tam veľmi tešíme. Ako dopadneme, si samozrejme v tejto chvíli netrúfnem odhadnúť."

Tibor Szabosi;asf-3586-1.jpg

Bohatý víkend na motoristické podujatia doplní maďarská Eger Rallye s centrom v historickom a vinárskom meste Eger. Tím L Racing tam posiela svoje stálice Vlastimila Majerčáka so spolujazdcom Paľom Kušnierom na Forde Fieste R5 EVO. Tak, ako po uplynulé sezóny, aj teraz chcú zasiahnuť do bojov o Stredoeurópsku trofej FIA v rely (FIA CEZ). Rovnako na nich čaká krátka mestská skúška v piatok večer. Nekonečne dlhá sobota ponúkne tri kolá na troch tratiach a nedeľu ukončí šesť skúšok.

Tibor Szabosi;c30i3207-10.jpg

Vlastimil Majerčák: "Tešíme sa na Eger, je to tradičná súťaž a charakter tratí je nám dobre známy. Určite chceme bodovať v Stredoeurópskej trofeji FIA, v ktorej sa nám v minulosti darilo a je to rozmanitý seriál so zaujímavými súťažami. Náš Ford prešiel v zime kontrolou a po prvýkrát sme si ho vyskúšali teraz na krátkom teste. Konkurencia 18 áut R5 bude opäť silná, uvidíme, ako sa nám zadarí."

Tibor Szabosi;c30i3862-8.jpg

Manažér tímu L Racing Peter Lipták prezradil ďalšie zaujímavé informácie zo zákulisia sezóny tímu L Racing: "Aj pred začiatkom sezóny je náš pracovný deň klasicky podnikateľský - pracujeme od vidím, do nevidím. Je to všetko časovo náročné. Moja agenda je komunikácia s dodávateľmi, reklamnými partnermi, ale aj s úradmi. Každý deň prináša niečo iné. Pokiaľ ide o naše plány v rely, tak MSR by za nás malo odštartovať viacero posádok. Plánujeme tiež Stredoeurópsku trofej FIA s Vlastom Majerčákom, alebo aj český relyšprintový šampionát s duom Debnárová-Laurincová. MSR v pretekoch automobilov do vrchu plánujeme opäť s Věroslavom Cvrčekom ml. (Škoda Fabia RS2000 - pozn. red.), s Denisom Pavlíkom (Peugeot 208 VTi R2 - pozn. red.), ako aj s mojím otcom Jánom za volantom špeciálu Subaru Impreza, ktoré práve upravujeme."

O MSR v rely sa vyjadril tiež jazdec L Racingu Marek Špavelko: "Majstrovstvá Slovenska v rely chceme absolvovať na Proto Volkswagen Polo WRC. Za volantom takéhoto stroja by sme mali uvidieť aj Miloslava Majerčáka. Moje staršie Mitsubishi Lancer EVO IV osedlá Maroš Kysucký. "Valašku" síce vynechávame, no verím, že sa všetci uvidíme na Tatrách."

Tibor Szabosi;c30i6665-13.jpg

Ján Lipták, ktorý spojí manažérske povinnosti s pretekárskymi, na záver konštatuje: "Čaká nás opäť veľmi náročný rok, ako po manažérskej, tak po športovej stránke. Ambície sú však jasné - dosiahnuť čo najlepšie výsledky na všetkých poliach, do ktorých sa pustíme spolu s našimi pretekármi, či posádkami. Prajem nám všetkým pevné nervy a veľa športového šťastia."

l-racing-2019-tlacove-spravy-marec-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri