Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

L Racing: Z kopca na rely

Wednesday, 12. 07. 2017 - 20:47, Martin Trenkler   

L Racing: Z kopca na rely

Automobilový tím L Racing mal na nedávnej Pezinskej Babe opäť dvoch talentovaných a ambicióznych pretekárov. Preteky automobilov do vrchu dopadli pre krásnohorský tím výborne.

Mladý Denis Pavlík z Betliara je už stabilnou súčasťou tohto profesionálneho pretekárskeho tímu. Jeho výkony na Peugeote 208 VTi R2 (trieda A-1600) neostali bez povšimnutia ani teraz a čestne (tentokrát aj bez drámy) si vyjazdil hneď niekoľko pekných umiestnení na inak horúcich pretekoch neďaleko Pezinka. V sobotu mu patrilo 1. miesto v Junioroch a triede A-1600, ako aj 4. miesto skupiny A. V nedeľu to bolo 3. miesto v skupine A, no 1. miesto v A-1600 a 2. miesto Juniorov. Jeho najbližsím podujatím bude "domáci" Dobšinský kopec (22.-23.7.).

Tibor Szabosi;c30i5111-6.jpg

Pod vlajkou tímu L Racing sa i tentokrát predstavil talentovaný český pretekár Věroslav Cvrček ml. na Škode Fabia RS2000 z dielne Rexteamu. Ten opäť bojoval o celkové víťazstvo triedy najsilnejších kapotovaných vozidiel E1 v rámci slovenského, aj českého národného šampionátu. Sobota predstavovala len jednu ostrú jazdu (druhú z organizačných dôvodov zrušili), no odniesol si odtiaľ víťazstvo MSR aj MČR. Náročná nedeľa mu priniesla víťazstvo v českej časti pretekov a druhé miesto v MSR.

Tibor Szabosi;c30i6417-6.jpg

Denis Pavlík: "V sobotu som si jazdu začal užívať a auto dobre fungovalo. V tréningoch v skupine A sme boli štyria jazdci v minimálnom odstupe a vedel som, že budem musieť zrýchliť, aby to stačilo aspoň na 2. miesto. Po pár kilometroch som dobehol pomalšie idúceho pretekára, ktorý ma väčšinu trate brzdil a nevedel som ho predbehnúť. Stratil som tam približne 5 sekúnd a druhé miesto v A mi ušlo iba o dve sekundy. Opakovaciu jazdu mi nechceli uznať.

Tibor Szabosi;c30i5303-6.jpg

V nedeľu to bolo napínavé až do poslednej jazdy. V kategórii A som dokázal s Vladom Podmajerským zajazdiť v súčte rovnaký čas na tisícinu sekundy, a to na jeho domácom kopci, kde bolo tempo už dosť vysoké. Za celý víkend sa mi nepodarilo postaviť Peugeot bokom, čo som neskutočne rád. Veľké ďakujem patrí tímu L Racing, Lievenovi Demetsovi, ktorý pripravil 208-čku na 110% a v neposlednom rade vďaka patrí mojim rodičom."

Tibor Szabosi;c30i6024-5.jpg

Věroslav Cvrček ml.: "Preteky na Babe hodnotím ako podarené. V sobotu som zvíťazil vo svojej kategórii v českom i slovenskom šampionáte. Aj nedeľňajšia prvá jazda vyšla perfektne a vyhral som ju s celkom vysokým náskokom. Druhú jazdu som však pokazil a spomalil sa. To ma stálo víťazstvo v slovenskom šampionáte, no české sa mi aj tak podarilo vyhrať. Auto po celý víkend fungovalo skvele a rovnako aj celý tím. Štartovať v pretekárskom aute nie je pre mňa samozrejmosť, takže veľmi ďakujem L Racingu za túto šancu."

Tibor Szabosi;c30i1029-5.jpg

Manažér tímu L Racing Ján Lipták dodáva: "Pezinská Baba dopadla pre náš tím veľmi dobre a chlapcom gratulujem k pekným výsledkom. Na rade je už teraz naša takmer domáca súťaž v neďalekom Lubeníku."

Tento týždeň sa tím L Racing presúva do gemerských kopcov, kde opäť niekoľko ich posádok skúsi šťastie na tradičnej Rely Lubeník. Medzi nich patria: Vlastimil Majerčák/Michaela Vejačková (Ford Fiesta R5 EVO), Marek Špavelko/Gabriela Szenderáková (Mitsubishi Lancer EVO VI) a Miloslav Majerčák/Nikola Zemanová (Peugeot 208 VTi R2).

Tibor Szabosi;c30i0236-4.jpg

Tri známe, ale aj mierne zmenené trate (Hlinka, Rákoš, Chvalová) absolvujú posádky v sobotu 15. júla hneď trikrát po sebe, so štartom už o 8:13 ráno. Celkovo 90 km rýchlostných skúšok zakončí slávnostné vyhlasovanie na námestí v obci Lubeník o 17:15.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;c30i0340-6.jpg

l-racing-2017-03.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri