Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

L Racing z Auto Show s druhým miestom, ale aj víťazstvami v triedach

Thursday, 14. 11. 2013 - 11:36, Public relations   

L Racing z Auto Show s druhým miestom, ale aj víťazstvami v triedach

Do areálu Slovakia Ring, na poslednú tohtoročnú slovenskú rally súťaž zavítal aj L Racing Team z Krásnohorského Podhradia. O tom, že sa vyplatilo, hovorí nielen druhé miesto v absolútnom poradí, ale aj niekoľko víťazstiev, či druhých miest v triedach.

Tibor Szabosi;gh7p9847-2.jpg

Jedenástka prihlásených jazdcov L Racing Teamu sa na štarte Auto Show Slovakia Ring 2013 sa síce tesne pred štartom scvrkla na desiatku po tom, čo Peter Lipták musel zo zdravotných dôvodov ostať doma, napriek tomu tím z Krásnohorského Podhradia dal o sebe na Slovakia Ringu poriadne vedieť, veď pri vyhlasovaní výsledkov, sa to na stupňoch víťazov jazdcami L Racing Teamu len tak hemžilo.

Tibor Szabosi;co8c5615-7.jpg

Spomedzi všetkých jazdcov L Racing Teamu na ohodnotenie medzi TOP trojkou dosiahol Jozef Béreš mladší, ktorého v Subaru Impreza R4 navigoval stabilný spolujazdec Zoltán Répás. Oku lahodiacou, ale hlavne poriadne rýchlou jazdou spoločne dojazdili vo všetkých rýchlostných skúškach na druhom mieste absolútneho poradia, čo im samozrejme vynieslo aj druhé miesto na stupňoch víťazov. Navyše vyhrali triedu 2, do ktorej je Subaru Impreza R4 zaradené. „Som rád, že sa mi podarilo udržať krok s podstatne silnejšími a novšími autami. Trochu mi v tom určite dopomohla aj voda na trati, ktorú mám rád a rád sa s autom šmýkam. Trať bola náročná, bolo na nej všetko čo sme si len mohli priať, perfektný asfalt, kopa vyťahanej špiny, štrku, miestami poriadna kopa blata, ale aj šotolina a úzke prejazdy medzi zvodidlami, či tunelmi. Naozaj som si to poriadne užíval a som rád, že som tu mohol štartovať," opísal svoje pôsobenie na Auto Show Slovakia Ring 2013 Jozef Béreš mladší.

Tibor Szabosi;co8c5230-8.jpg

Druhé miesto v triede 6, ale aj trináste celkového poradia patrilo Tomášovi Fuskovi s Jakubom Slovákom a ich Škode Felicia Kit Car. „V minulom roku to bola naša prvá rally. Páčilo sa nám to, ale teraz to bolo podstatne lepšie. Trať bola náročná, ale popršalo, čo znamenalo, že to viac šmýkalo a auto sme nemuseli tak trápiť. Bolo to super, ak sa bude dať, budúci rok na Auto Show prídeme opäť," zhodnotil Tomáš Fusko.

Tibor Szabosi;gh7p0556-1.jpg

Šieste miesto v najobsadenejšej triede 3 patrilo Vladovi Hanušovi so Slávom Harabínom a ich Mitsubishi Lancer EVO X. Vlado na Auto Show rovnako štartoval druhý krát, teraz však bol tiež spokojnejší: „So Slávom som nakoniec išiel iba prvú rýchlostku, potom som vozil mechanikov a partnerov tímu a o výsledok mi vôbec nešlo. Bral som to ako show a bolo to super. Jediným negatívom bolo, že približne v polovici súťaže mi odišla ručná brzda, čo bolo pri mnohých vracákoch, ktoré boli na trati dosť zlé, ale snažil som sa napriek tomu ísť aspoň trochu na oko pre divákov. Trate boli fakt super, také na normálnej rally nezažijeme. Určite v budúcnosti na Auto Show nebudeme chýbať."

Tibor Szabosi;gh7p8845-1.jpg

Iba tesne za stupňami víťazov zaostal v triede 9 Peter Dedeček s novým spolujazdcom Martinom Devošom, ktorý sa na Auto Show predstavili s Peugeotom 206. Pre Petra, napriek tomu, že sa jednalo iba o voľné podujatie, to bol najlepší výsledok v tomto roku. „Super. V minulom roku sme práve tu na Auto Show predstavili náš Peugeot, ale dlho nevydržal. Teraz vydržal až do konca a my sme sa super povozili. Trať bola fantastická a je vidno, že ju staval človek, ktorý rally naozaj rozumie. Všetkým ďakujem za nádherný koniec sezóny," povedal Peter Dedeček.

Tibor Szabosi;gh7p9975-1.jpg

V L Racing Teame sa prvý krát v tomto roku predstavil aj Matúš Pavlík, ktorý si v rámci poslednej súťaže v roku vyskúšal prvý krát vozidlo s pohonom všetkých štyroch kolies, presnejšie Mitsubishi Lancer EVO VI. Samozrejme na sedadle spolujazdca nemohla chýbať ani jeho manželka Jarka. „Možnosť odštartovať s týmto autom sa naskytla náhodne a bol to v podstate pre mňa a Jarku darček. Nebolo však kde a hlavne čas otestovať Mitsubishi, tak sme testovali rovno na trati. Celú súťaž sme preto absolvovali skôr opatrnejšie, aby sme mu neublížili. Bolo to super, trate boli geniálne," opísal pocity z jazdy Matúš Pavlík.

Jozef Pisch;1t1u5282-5.jpg

Samostatne hodnotenú súťaž na Auto Show Slovakia Ring 2013 si vytvorila trojica jazdcov jazdiaca na vozidlách Juraja Kesziho, čiže už spomínaný Juraj Keszi, František Fusko a Tomáš Gazdík. Juraj Keszi sa však zo súťaže porúčal predčasne po tom, čo ho zradili brzdy na Mazde 323 4WD. Podstatne lepšie sa darilo jeho kolegom, pričom Fero Fusko v spolupráci so Seatom Leon TDi vyjazdil druhé miesto v triede 8 a Tomáš Gazdík na Škode Fabia skončil v tej istej triede na treťom mieste. V samostatnom Kesko Cupe bral najväčší pohár Fero Fusko, druhé miesto patrilo Tomášovi Gazdíkovi a tretie Jurajovi Keszimu, ktorý za spomínanú trojicu Auto Show Slovakia Ring 2013 zhodnotil: „Bolo to asi najlepšie podujatie v tomto roku. Aj keď nebolo zapísané do kalendára ako majstrovské. Všetko išlo ako po masle, nikde som nezaregistroval, že by niečo nefungovalo, teda až na moje brzdy, vďaka ktorým som to musel pustiť v asi sto šesťdesiatke do štrkovej zóny, ale aj to patrí k pretekom. Rád by som poďakoval organizátorom za perfektne zvládnutú akciu a určite prídeme aj nabudúce."

Tibor Szabosi;gh7p8584-1.jpg

Na štart Auto Show Slovakia Ring 2013 sa s Toyotou Celica 165 ST postavil aj manažér L Racing Teamu, Ján Lipták. Už v rámci prvého testu však Janko bojoval s Toyotou, ktorá zrazu začala dymiť. Nakoniec sa však tento nádherný historik umúdril a došiel až do cieľa prvej rýchlostnej skúšky. Po následnej drobnej oprave už Toyota Celica fungovala ako by mala a aj Janko si Auto Show poriadne užil. „Mali sme na Toyote jednu drobnú poruchu, ale našťastie sa nám ju podarilo odstrániť. Som rád, že sme sa takto na záver sezóny zišli celý tím, jedine náš Peter neprišiel, ale musel ostať doma kvôli zdravotným problémom. Čo sa týka súťaže, myslím si, že oproti minulému roku, kedy sme sa na Auto Show náš tím zúčastnil prvý krát, urobil opäť organizátor veľký krok dopredu, čomu som rád. Škoda len, že takýchto súťaží nemáme na Slovensku viac, alebo táto súťaž nie je zaradená do majstráku. S výkonmi našich jazdcov som nadmieru spokojný, Ďodi poriadne ponaháňal aj Kostku na WRC a skončil absolútne druhý, navyše vyhral aj triedu 2. Aj ostatní naši jazdci si dobre zajazdili a pozbierali množstvo ocenení. Som rád, že organizátor na štart pripustil aj syna Istvána Pethó a to aj napriek tomu, že nemá ešte licenciu, ale našli sme spoločnú reč a mladý István sa mohol so svojou Ladou VFTS predstaviť prvý krát slovenským divákom aspoň ako predjazdec. V rámci Auto Show sa nám podarilo povoziť aj niektorých partnerov L Racing Teamu, čo som rád, predsa len, inde nemáme možnosť ukázať im, ako vyzerá rally súťaž priamo z auta. Tu je povolené odviezť v aute aj nelicencovaného spolujazdca a preto to treba využiť," dodal manažér L Racing Teamu Ján Lipták.

L Racing, Miro Majláth

l-racing-reklamni-partneri-2013-2.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri