Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

L Racing víťazne aj v Zaluži

Wednesday, 15. 05. 2019 - 10:00, Public relations   

L Racing víťazne aj v Zaluži

Sezóna pretekov automobilov do vrchu (MSR PAV) pokračovala uplynulý víkend v Poľsku. Podujatie v Zaluži dopadlo pre tím L Racing výborne. Nechýbali samozrejme víťazstvá a ďalšie trofeje.
 

Tibor Szabosi;c30i8888-16.jpg
 

Rakúsky Rechbergrennen otvoril aktuálnu sezónu ešte minulý mesiac a ambície tímu L Racing stanovil úvodnými víťazstvami jazdec Věroslav Cvrček ml. na Škode Fabii RS2000. Druhé podujatie MSR PAV preto malo mať rovnaký priebeh, napokon kopec je každému jazdcovi dobre známy a L Racing spolu s Rexteamom, ktorý auto pripravuje, nenechávajú nič na náhodu. Napriek tomu sa môže prihodiť aj porucha a tá prišla v sobotňajších pretekoch. Nedeľa však nemohla dopadnúť lepšie a okrem absolútneho víťazstva v MSR si trofeje vo svojej triede odniesli aj Denis Pavlík (Peugeot 208 VTi R2), Ján Lipták (Subaru Impreza) a Roman Baran (Mitsubishi Lancer EVO VIII).

Tibor Szabosi;c30i1558-17.jpg

Věroslav Cvrček ml.: "V Zaluži som štartoval už dvakrát, trať preto poznám. V piatok som si ju prešiel dvakrát, hlavne zo zvyku... Nepatrí k mojím najobľúbenejším. Nekonečne dlhá rovinka hneď po štarte nemá príliš športový charakter a zvyšok trate nie je pre naše auto ideálny. Jedenásťkrát sa musí brzdiť až do prvého rýchlostného stupňa, potom sa znovu rozbiehate a opäť brzdíte. Úplne tu chýbajú zákruty a rýchle "preťahováky". Samozrejme, aj tak je zážitok šoférovať našu Fabiu. Musíme tu používať úplne iné nastavenia, než na iných tratiach. V sobotných tréningoch som doladil techniku jazdy a nastavenie auta. Prvú meranú jazdu som vyhral, no v druhej došlo k poruche na hnacom ústrojenstve. Tým pre nás sobotné preteky skončili. Mechanici auto perfektne opravili. V nedeľu som šiel prvý tréning a pretože všetko fungovalo, cítil som, že by mi druhý tréning nič nepriniesol a preto som ho vynechal. Obe nedeľné jazdy som vyhral pred slovenskými, aj poľskými jazdcami. Náskok na Igora Drotára bol nezvyčajne veľký. Zaujímavé bolo porovnanie s miestnymi jazdcami na výkonných Mitsubishi. Nakoniec hodnotím tento víkend pozitívne. V nedeľu nám patrilo absolútne prvenstvo v MSR a naviac víťazstvo v Zóne strednej Európy a Pohári FIA. Som rád, že sa darilo aj pánovi Liptákovi, s ktorým sme sa stretli na stupni víťazov. Toto víťazstvo by som chcel venovať Pupimu, ktorý sa tentokrát nemohol starať o perfektné rodinné zázemie L Racingu."

Tibor Szabosi;asf-3826-2.jpg

Denis Pavlík: "V Zaluži som štartoval už po štvrtýkrát. Kopec vyzerá jednoducho, no zdanie klame... Už v sobotu sme bojovali s nastavením auta. Vo "vracákoch" ma predbiehal zadok auta a tým pádom som nemal dobre výjazdy, pri ktorých som strácal cenné sekundy. V nedeľu sme auto o pár "klikov" pritvrdili a dokázal som zajazdiť o 4 sekundy lepší čas, ako v sobotu. Vďaka tomuto nastaveniu sme dokázali v nedeľu vyhrať A-2000 (MSR) a vylepšiť si osobný rekord o necelú sekundu. Ďakujem mechanikom a celému tímu L Racing za podporu."

Tibor Szabosi;asf-4542-4.jpg

Ján Lipták: "Boli to moje prvé preteky v sezóne a mal som obavy, ako si budem zvykať na upravené auto. Nie je to však vôbec zlé vozidlo... Veľa úprav sme spravili napríklad na podvozku. Kvôli zmenám okolo motora mám však v tejto chvíli asi o 50 koní menej, než pred rokom. Krútiaci moment o niečo narástol. Hmotnosť je nižšia, než predtým. Nové pneumatiky boli doslova príšerné, vymenili sme ich preto za staré ešte z Ostrej Lúky a auto začalo fungovať lepšie. Kvôli vyliatemu oleju na trati ju posypali cementom; keď som to miesto prešiel, zvírený materiál sa mi dostal do kokpitu a v tej chvíli som mal pocit, že niečo horí. Obzrel som sa nabok a zrazu som zistil, že som v zlej stope a len o chlp som minul zvodidlá. Každou ďalšou jazdou sa moje pocity zlepšovali. Nerobím síce časy ako Cvrček, no výsledok bol slušný a preteky sa mi veľmi páčili. Tak isto tímový výsledok stál za to. Rátali sme v sobotu s víťazstvom - pre poruchu sa tak nestalo, no v nedeľu si to Věroslav bohato vynahradil... Denis Pavlík tak isto doniesol pre tím výborné umiestnenia a trofeje. Aj Roman Baran dosahoval pekné výsledky. Tiež počasie nám vyšlo a organizátor odviedol kus dobrej práce."

Tibor Szabosi;c30i2114-20.jpg

Najbližšie preteky budú v prvý júnový víkend v Šternberku: Ecce Homo nahradilo v kalendári MSR PAV preteky na Jahodnej. Slávne české podujatie ponúkne okrem jedinečnej atmosféry aj európsku špičku v rámci Majstrovstiev Európy.

Fotogaléria z podujatia

l-racing-2019-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri