Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

L Racing VI. Rally Lubeník predstavuje trate rýchlostných skúšok

Friday, 13. 06. 2014 - 09:22, Zdenka Frývaldská   

L Racing VI. Rally Lubeník predstavuje trate rýchlostných skúšok

Do štartu L Racing VI. Rally Lubeník ostávajú posledné dva týždne! Obľúbená súťaž, ktorá už šiesty rok víta na svojich tratiach desiatky slovenských i zahraničných posádok, bude tento rok ešte zaujímavejšou. Jedným z najväčších ťahákov bude určite oživenie mestského okruhu v Rožňave.

Tibor Szabosi;gh7p4824-1.jpg

L Racing VI. Rally Lubeník bude v tomto roku pozostávať z ôsmich rýchlostných skúšok rozdelených do dvoch súťažných dní. Keďže z časového harmonogramu nie je úplne jasné, o ktoré trate sa jedná, organizátori sa rozhodli vniesť do ich názvov trochu viac svetla. Súťaž teda odštartuje v piatok 27.6. dvomi prejazdmi rýchlostnou skúškou L Racing. „Táto skúška nesie meno generálneho partnera podujatia a bude sa konať v Rožňave ako prológ k súťaži. Trať je koncipovaná takmer do centra okresného mesta a povedie aj jeho parkom. Počítame s veľkou diváckou kulisou. Túto RS prejdú súťažné vozidlá dvakrát. Je veľmi technicky náročná, v minulosti sa už jazdila pri inej rally a takmer vždy tu bolo najrýchlejšie vozidlo skupiny N", vysvetlil riaditeľ súťaže Marek Podobník.

Tibor Szabosi;co8c3074-5.jpg

Ani zo sobotňajších názvov rýchlostných skúšok nevedno povedať, kde sa budú odohrávať. RS 3, 5, 7 nesú názov GLOBAL OIL. Náročnosť tejto trate vysvetľuje opäť riaditeľ súťaže: „Rýchlostná skúška GLOBAL OIL je pomenovaná po ďalšom reklamnom partnerovi. Je to RS, na ktorej sa bude jazdiť veľmi rýchlo. Je tu veľa horizontov, za ktoré nie je vidieť, a preto je potrebný dobrý rozpis. Umiestnili sme sem aj niekoľko spomaľovacích prvkov", zhrnul Marek Podobník, ktorý ďalej vysvetľuje aj umiestnenie poslednej trate pre rýchlostné skúšky 4, 6, 8 s názvom KL Racing. „Ďalší reklamný partner je umiestnený v názve RS. Je to zároveň team, ktorého som členom a jazdím tam spolu s Tomášom Kukučkom na vozidle Škoda Octavia WRC. Pre tento pretek bude mať Tomáš za mňa, dúfam, adekvátnu náhradu. Je to najťažšia skúška podujatia. Je do nej zapracovaná aj časť zvaná Peklo. V tomto roku ideme dole „Peklom", čo znamená že na posledných troch kilometroch RS je prevýšenie 200 metrov na úzkej lesnej ceste s asfaltom horšej kvality. Myslím, že tu sa bude lámať chlieb a rozhodovať o víťazoch".

Tibor Szabosi;gh7p6199.jpg

Známe sú nielen trate, ale aj prvé prihlásené posádky. Ich počet každým dňom stúpa, z čoho majú veľkú radosť aj organizátori. Aktuálne figuruje v zozname pre majstrovstvá Slovenska 21 a v zozname pre Slovenský rally pohár 8 súťažných posádok. „S radosťou pozerám ako nám prichádzajú prihlášky. Veľmi sa teším prihláške od Mattiasa Kahleho, ktorý navýši našu štatistiku Slovákov, Čechov, Poliakov, Maďarov, Taliana a Francúza už aj nemeckým menom", povedal k zoznamu prihlásených riaditeľ súťaže. Na trati by sa po nedokončenej prešovskej rally mal opäť ukázať Pavel Valoušek so svojou šarmantnou spolujazdkyňou Martinou Škardovou. Dvojica je tentokrát prihlásená s vozidlom Škoda Fabia S2000. Ak spomíname české dvojice, nechýbajú ani Karel Trněný s Václavom Pritzlom na Škode Fabia WRC. Z maďarských dvojíc sa zatiaľ prihlásili už stálisti slovenského šampionátu, Zoltán Kovács a Gábor Szabó na Lade VFTS. Príjemným prekvapením bude aj štart Tibora Cserhalmiho s Petrom Vejačkom na Subaru Impreza WRX Sti.

Tibor Szabosi;gh7p5262-1.jpg

Netreba zabudnúť, že už zajtra 14.6. je uzávierka prihlášok s redukovaným vkladom a o tri dni neskôr celková uzávierka. Budeme teda s napätím očakávať, koho ešte uvidíme v zozname prihlásených i na trati rýchlostných skúšok.

Zdenka Tamášová
Tlačové stredisko L Racing VI. Rally Lubeník
13.6.2014

lubenik.jpg

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri