Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

L Racing úspešne so Špavelkom na Sigorde

Wednesday, 25. 01. 2017 - 16:54, Martin Trenkler   

L Racing úspešne so Špavelkom na Sigorde

Trojdielny Zimný pohár v rally pokračoval uplynulý víkend v Prešove. Oblasť Sigordu ponúkla 3 prejazdy 2 zasneženými traťami. Nedávne intenzívne sneženie ponúklo rozprávkovú bielu krajinu a skutočnú zábavu posádkam, ktoré ukázali svoj jemnocit na šmykľavom povrchu.

Samozrejme, nechýbal tu ani tím L Racing, ktorý v tomto zimnom pohári reprezentuje Marek Špavelko. Ten po úvodnej súťaži v Medzilaborciach vymenil prenajaté Mitsubishi Lancer EVO IX za vlastné EVO VI. "Monte Carlo" podmienky a zoznamovanie sa s novou technikou priniesli Marekovi so spolujazdcom Milanom Strakom celkovo 4. miesto, čím si udržali priebežne vedúcu pozíciu tohto mimosezónneho seriálu. Do jeho konca ostáva už len jedno podujatie v Košiciach. Viac, ako čistá rýchlosť, tam bude rozhodovať taktika.

Michal Bobko;dsc1134.jpg

Marek Špavelko: "Bola to veľmi príjemná súťaž, ktorú sme šli s iným autom, než v Medzilaborciach. Toto Mitsubishi Lancer Evo VI ostáva u nás doma. Sigord bol sčasti zoznamovaním sa s týmto strojom, no auto nás milo prekvapilo - je veľmi hravé. Musím sa ešte trochu zrýchliť, čo pôjde len ďalšími najazdenými kilometrami. Viem, kde som strácal a verím, že to na ďalšej súťaži bude ešte lepšie. Skončili sme 4. a priebežne vedieme celý Winter Cup. Na poslednej súťaži sa posnažíme udržať si toto miesto. Trate na Sigorde boli aj vďaka podmienkam veľmi príjemné, skvele sme si zajazdili. Skúšali sme tiež rozdiel medzi pneumatikami protektor Vraník a špeciálnou Monte Carlo gumou, pričom sa ukázalo, že práve "Monte" je minimálne o sekundu rýchlejšie. Dúfam, že do začiatku sezóny stihneme ešte nejaké kilometre na takomto povrchu, aby sme sa lepšie zžili s vlastnosťami nášho auta."

Michal Bobko;dsc1362.jpg

Ján Lipták - manažér tímu L Racing, dodáva: "Marek Špavelko veľmi seriózne reprezentuje tím L Racing na tomto zimnom pohári a v náročných podmienkach si dokázal udržať priebežné vedúce miesto. Najbližšie čaká náš tím Dobšinská zima a neskôr sa uvidí, či Marek dokáže zúročiť svoj náskok a nové skúsenosti na poslednom - treťom podujatí zimného pohára. Po sviatkoch sa dostávame opäť do plného pracovného tempa, aby sme všetko prichystali na dlhú a náročnú sezónu."

Martin Trenkler/RPM

Martin Paľov;ik8a5121-2.jpg

l-racing-sponzori-08-2016-1-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri