Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

L Racing Team cez víkend do poľského Zalužu

Thursday, 08. 05. 2014 - 19:33, Public relations   

L Racing Team cez víkend do poľského Zalužu

Po namáhavom víkende, keď L Racing Team absolvoval najskôr Rally Prešov a následne aj Oždianske serpentíny, ostalo iba málo času na prípravu pred tretím kolom slovenského šampionátu pretekov automobilov do vrchu, ktoré odštartuje už tento víkend v poľskom Zaluži.

Jozef Pisch;mg-6890-2.jpg

Celkovo osemdesiatpäť jazdcov zo šiestich európskych krajín sa počas nadchádzajúceho víkendu postaví na štart 40. Bieszczadzki Wyścig Górsky. Medzi nimi, rovnako ako v minulom roku, nebude chýbať ani slovenský L Racing Team z Krásnohorského Podhradia. Ten iba pred pár dňami, v rámci Oždianských serpentín predstavil dlho očakávaný kopcový špeciál Subaru Impreza pripraveného podľa špecifikácie triedy E1. Jozef Béreš mladší, ktorý toto vozidlo v Ožďanoch pilotoval si na svoje konto pripísal za absolútne víťazstvo plný počet bodov. „Bol by som rád, ak by sa mi podarilo podať s novým Subaru opäť dobrý výkon. V minulom roku sa mi práve v Zaluži podarilo vyhrať preteky absolútne, viem však, že v tomto roku to bude podstatne ťažšie. V rámci pretekov v Ožďanoch sa nám podarilo veľa vecí na Subaru nastaviť, ostalo nám však ešte na aute kopa roboty. Počas tohto týždňa, aj keď bol veľmi krátky, sme Subaru nakŕmili ďalšími dátami, tak dúfam, že to bude opäť lepšie," vysvetlil Jozef Béreš mladší.

Tibor Szabosi;co8c0823-6.jpg

Rovnako ako Ďodi sa na štart pretekov v Zaluži postaví aj šéf L Racing Teamu, Ján Lipták, ktorého budeme na trati sledovať s Toyotou Celica 165 ST. Práve s týmto vozidlom si na svoje konto počas minulo-víkendových pretekov pripísal plný počet bodov za víťazstvo v triede Historik. Trať v Zaluži bude však pre Janka absolútnou novinkou: „V Zaluži som bol minulý rok prvýkrát v živote a aj to iba v úlohe diváka. Napriek tomu som si trať prešiel aspoň na civilnom aute a musím povedať, že sa mi páčila. Má síce niektoré záludné miesta, ktoré môžu poriadne prekvapiť, ale inak je fakt pekná. V tomto roku si ju vyskúšam prvýkrát v pretekárskom a dúfam, že sa mi podarí na nej dosiahnuť dobrý čas. Oveľa spokojnejší však budem ak sa bude dariť Ďodimu a ak sa nám podarí nazbierať ďalšie dáta, ktoré veľmi potrebujeme pri nastavení Subaru. Teraz sme sa dostali do obdobia, kedy ideme z pretekov na preteky, pričom na oddych ostáva iba veľmi málo času. Rád by som preto poďakoval všetkým členom nášho tímu za obetavosť a podporu."

Tibor Szabosi;h7p3971.jpg

Podujatie pod názvom 40. Bieszczadzki Wyścig Górsky Sanok - Zaluž je už tretím v rade v rámci tohtoročného seriálu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu, pričom v rámci neho budú samostatne hodnotené oba pretekárske dni. Program samotných pretekov je po oba dva dni rovnaký, čiže dopoludnia čakajú na všetkých súťažiacich dve tréningové a popoludní dve súťažné jazdy. Súčet časov z oboch súťažných jázd určí konečné poradie pretekov. Pretekárska trať je dlhá takmer štyritisícsedemsto metrov a súťažiaci musia pri jazde zdolať dvadsaťtri zákrut a celkové prevýšenie takmer tristo metrov.

L Racing Team, Miro Majláth

l-racing-loga-2014-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri