Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

L Racing po rely smeruje na Babu

Wednesday, 04. 07. 2018 - 21:46, Public relations   

L Racing po rely smeruje na Babu

Automobilový tím L Racing z Krásnohorského Podhradia si ďalší letný víkend užije opäť v plnom pretekárskom tempe. Štyria jazdci smerujú na Pezinskú Babu na podujatie Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu (MSR PAV).

Značne nabité leto plné pretekov do vrchu a súťaží rely zažije opäť aj tím L Racing. Po pomerne chladnejšom nástupe leta by malo tento víkend dominovať opäť teplé počasie, pre ktoré je Pezinská Baba napokon známa. 5,1-km trať medzi Pezinkom a Pernekom ponúkne asfalt s rozličnou kvalitou a až 37 zákrut. Túto sobotu a nedeľu si tu sily zmerá 86 pretekárov počas Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV). Pôjde o piate podujatie sezóny.

Tibor Szabosi;c50q8178-1.jpg

Medzi štartujúcimi figurujú štyri mená pod vlajkou tímu L Racing: Věroslav Cvrček (Škoda Fabia RS2000), Denis Pavlík (Peugeot 208 VTi R2), Ján Lipták (Subaru Impreza) a Peter Lipták (Mitsubishi Lancer EVO IX).

Tibor Szabosi;c50q0941-1.jpg

Věroslav má úspešne rozohratú sezónu a ambície znovu zabojovať o body v absolútnom hodnotení šampionátu. Po siedmich pretekoch má na konte už päť víťazstiev, no bodové rozdiely sú stále minimálne. Výborne si doteraz počínal aj Denis Pavlík, ktorý po dvoch víťazstvách vedie v triede A. Po úspešných pretekoch v Ožďanoch si na nový stroj zvyká manažér tímu Ján Lipták. Jeho syn a spolumanažér Peter chýbal na väčšine doterajších podujatí a v horúcom pretekárskom kresle bude zbierať ďalšie skúsenosti.

Tibor Szabosi;c50q2192-1.jpg

L Racing v Slovinsku vypadol

O niečo dlhšiu trasu mala posádka Vlastimil Majerčák a Pavol Kušnier na ceste do Slovinska. 5. ročník Rally Železniki však nedopadol pre posádku Fordu Fiesta R5 EVO dobre. Ďalšia technická porucha ich odstavila z prvej priečky.

Tibor Szabosi;c50q2662-1.jpg

Vlastimil Majerčák: "Prišli sme dobre pripravení s opravenou prevodovkou, ktorá nám odišla nedávno na rely v Hustopečiach. Auto bolo ako nové. Slovinské trate nám sedia a sú pekné. Začali sme veľmi dobre - prvé dve skúšky sme vyhrali. Ráno sme na 18-km skúške stratili nejaký čas, no po dvoch sekciách sme boli o 1,1 s vpredu a sľubovalo to dobrú "naháňačku". Šlo sa nám dobre, no ku koncu nasledujúcej skúšky nám odpadla z motora remenica a auto sme museli odstaviť. O to viac nás to mrzí, že sme vypadli z prvého miesta. Neskôr sme si porovnávali telemetriu a boli sme rýchlejší o pol sekundy na kilometer, než v predchádzajúcom kole. Motor nemá veľa kilometrov, bol v zime na repase, no napriek tomu došlo k poruche. V príprave sme však nič nepodcenili, ale aj smola patrí k motoršportu. Potešilo nás aspoň dobré nastavenie a dosiahnuté časy."

Tibor Szabosi;c50q2863-1.jpg

Ján Lipták, manažér L Racing: "Ďalší smolný víkend v rely pre Vlasta s Paľom nás skutočne neteší, technika štrajkovala nečakane, porucha na motore sa nedala nijako predvídať. Ideme však ďalej. Tento víkend sme viacerí znovu na kopci, tentokrát nás čaká Pezinská Baba. Kopec poznáme a ostáva len dúfať, že sa nám všetkým bude dariť."

l-racing-jun2018-ii.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri