Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

L Racing opäť najpočetnejším tímom na Rally Košice

Wednesday, 05. 09. 2012 - 20:47, Miroslav Majláth   

L Racing opäť najpočetnejším tímom na Rally Košice

Už niekoľko rokov býva na tej ktorej rally súťaži najpočetnejším tímom slovenského štartového pola L Racing Team. Inak tomu nebude ani na tohtoročnej rally Košice, keď tím z Krásnohorského Podhradia do Košíc privezie clkovo päť súťažných posádok.


Tibor Szabosi;67c2434.jpg

Napriek tomu, že na rally všetky posádky bojujú hlavne s časom a víťaza sa diváci dozvedia zväčša až na cieľovej rampe, v tomto momente už poznáme jedného z víťazov vopred. Práve to jedno pomyslené „naj" získal L Racing Team za počet účastníkov už pred štartom Rally Košice 2012. O ostatné umiestnenia sa už musia postarať jednotlivé posádky tímu, práve na spomínaných tratiach rally, v priamom súboji s neúprosnou časomierou.

Tibor Szabosi;co8c4060-4.jpg

Prvou z pätice súťažiacich vo farbách L Racing Teamu, ktorá si to rozdá na trati s už spomínanou časomierou bude maďarská posádka István Pethó - Attila Ruboczki, jazdiaca na Mitsubishi Lancer EVO IX. Táto sympatická dvojica si na poslednej súťaži v Rzeszowe snáď vybrala všetku smolu a v Košiciach sa bude môcť tešiť iba na to najlepšie. „Dúfam, že je to tak a všetka naša smola ostala v Poľsku. V Košiciach by sme radi trochu zabojovali, veď v absolútnom poradí 3 nám patrí celkovo štvrté miesto a v triede 3 tretie, s iba jednobodovou stratou na druhú priečku. Uvidíme čo sa s tým bude dať urobiť," vyznal sa zo svojich pocitov István Pethó.

Tibor Szabosi;67c1882.jpg

Druhou posádkou, ktorá podľa zoznamu prihlásených vyrazí na trať košickej rally hájiť farby L Racing Teamu je Marek Špavelko, ktorého aj v Košiciach bude navigovať vo vozidle Citroën C2 R2 Max, stabilný spolujazdec Milan Straka. Tejto dvojici v triede 6 patrí priebežne druhé miesto. „Určite by som rád zabojoval o prvenstvo, ešte nie je nič stratené. V Košiciach sme síce doma, ale rovnako je na tom aj naša najbližšia konkurencia a tým pádom sa táto výhoda maže, čiže bude to viac tom, kto bude mať viac šťastia," vysvetľuje svoje šance Marek Špavelko.

Tibor Szabosi;co8c9934-6.jpg

Treťou posádkou, ktorú budú mať diváci možnosť vo farbách L Racing Teamu na trati súťaže sledovať je dvojica Ján Lipták - Ján Slovák. Napriek tomu, že v zozname prihlásených posádok figurujú s vozidlom Subaru Impreza, podľa posledných informácií sa dvojica Jankov predstaví s Mitsubishi Lancer EVO IX z dielní tímového kolegu Istvána Pethó. Jedná sa presne o to vozidlo s ktorým sme v poslednej dobe mali možnosť Janka Liptáka sledovať aj v rámci seriálu pretekov automobilov do vrchu. „Po našich peripetiách so Subaru na začiatku sezóny v podstate nemáme o čo bojovať, celkovo máme v triede 3 iba štyri body, čiže sa aj na Košice ideme vyslovene zabávať, chceme si to užiť a neublížiť autu. Po všetkých tých starostiach predsa máme právo aj na trochu zábavy, či nie?" povedal usmiaty Ján Lipták.

Tibor Szabosi;co8c2924-6.jpg

Štvorku na drese L Racing Teamu má Alexander Baffy a jeho Peugeot 106 XSi. To, kto bude Šaniho vo vozidle bude navigovať sa podľa zoznamu prihlásených síce nedozvieme, podľa posledných informácií to bude Juraj Balla. „Nám naozaj nejde absolútne o žiadne body, pre mňa je to totiž prvá súťaž v tohtoročnej sezóne. Chceli sme predať auto, zatiaľ sa to nepodarilo a keďže som Košičan, na Rally Košice nesmiem chýbať. Budeme sa zabávať a jazdiť trochu aj pre divákov," prezradil Alexander Baffy.

Tibor Szabosi;co8c1518-8.jpg

Poslednou posádkou, ktorá v rámci L Racing Teamu vyrazí na trať Rally Košice bude Juraj Keszi s Paľom Helméczym a ich turbo dieselový Seat Leon. Juraj s paľom sa v tohtoročnej sezóne poriadne zviezli v podstate iba v Prešove, kde v rámci prvej etapy tejto úvodnej súťaže slovenskej rally sezóny získali dvadsať bodov v rámci hodnotenia triedy 8. Potom ich už začali prenasledovať poruchy, ktoré im nedovolili dôjsť až do cieľa súťaží. „Pevne dúfam, že aspoň na Rally Košice uvidíme cieľ. Auto sme sa napriek dovolenkám snažili pripraviť tak aby bolo v poriadku, dúfam, že sa nám to aj podarilo," vysvetlil Juraj Keszi.

Tibor Szabosi;67c5980.jpg

Rally Košice 2012 odštartuje už vo štvrtok (6.9.2012) slávnostným predstavením súťažiacich na štartovej rampe a záverečné výsledky sa dozvieme v sobotu podvečer (8.9.2012). O tom ako sa darilo posádkam L Racing Teamu v rámci Rally Košice vás samozrejme budeme informovať ihneď po skončení súťaže.

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri