Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  MRC

L Racing na Dobšinskú zimu s Bérešom a Dedečkom

Wednesday, 12. 02. 2014 - 11:40, Public relations   

L Racing na Dobšinskú zimu s Bérešom a Dedečkom

Najväčší slovenský rally tím, ktorého sídlo je v Krásnohorskom Podhradí, nezaháľa ani v momentoch, keď sa nekoná žiadna súťaž, či preteky. V zimnom období naplno pripravuje súťažnú techniku vo svojich tímových dielňach. Reč je o L Racing Teame, kde to neustále poriadne vrie a mechanici, ale aj jazdci pripravujú techniku na tohtoročnú sezónu. Popri tejto robote sa však L Racing Team ak sa dá, zapája aj do do pretekania a inak tomu nebude ani počas nadchádzajúcej nedele v rámci už dvanásteho ročníku Dobšinskej zimy, pričom na štart sa vo farbách L Racing Teamu predstaví hneď dvojica súťažných posádok.

Tibor Szabosi;co8c0679-8.jpg

Samozrejme, jednotkou v tíme bude aj v roku 2014 slovensko-maďarská rally posádka, Jozef Béreš mladší a jeho spolujazdec Zoltán Répás. Táto dvojica odštartuje aj v rámci už spomínanej Dobšinskej zimy, kde v minulom roku práve Jozef Béreš mladší vyhral, pričom mu noty v minulom roku v Subaru Impreza R4 čítal Ján Slovák. „Počas zimnej prestávky sa nám podarilo nájsť dostatok času na prípravu Subaru, s ktorým som v minuloročnej sezóne získal nielen titul majstra v triede 2, ale aj titul druhého vicemajstra Slovenska v absolútnom poradí v rally. V prvom rade sme povymieňali všetky súčiastky, ktorých životnosť už končila, následne sme sa zamerali na nastavenie setupu medzi nápravových diferenciálov, keďže sme vedeli, že práve v tejto časti má auto ešte mierny hendikep. Už prvé testy dokázali, že sme išli správnou cestou a Subaru teraz funguje naozaj veľmi dobre. Som rád, že ho budem mať možnosť otestovať v nedeľu v ostrých podmienkach," opísal zimnú prípravu Jozef Béreš mladší.

Tibor Szabosi;co8c0971-5.jpg

Druhou posádkou reprezentujúcou L Racing Team na Dobšinskej zime 2014 bude Peter Dedeček, ktorého v tomto prípade bude v Peugeote 206 navigovať Martin Devoša. Na rozdiel od celého L Racing Teamu a Ďodiho Béreša, Peter na prípravu vozidla veľa času nemal: „Musím bez mučenia priznať, že na nášho Peugeota som sa počas celej zimy ani len nepozrel. Jednoducho sme mali toľko roboty, že na iné naozaj nebol čas. Chudák, aj mi ho je ľúto, celú zimu ostal dokonca zablatený, tak ako sme ho doviezli z poslednej súťaže, čo v našom prípade bola Auto Show Slovakia Ring. Všetko však fungovalo, robiť na ňom nebolo treba nič, vyskúšali sme ho teda naštartovať a kúsok sa s ním previezť. Auto je pripravené, treba ho naozaj už iba umyť. Po dlhej dobe nejazdenia sa do Dobšinej už naozaj veľmi teším, ideme sa tam poriadne zabaviť."

Tibor Szabosi;ibs8830-dxo-1.jpg

Na samotnej súťaži samozrejme nebude chýbať ani manažér L Racing Teamu, Ján Lipták. Ten sa Dobšinskej zimy zúčastní však iba ako divák. „Tak ako už spomínal Ďodi, celú zimu sme mali veľmi veľa roboty. Pripravovali sme všetky autá, či už na rally, alebo na preteky automobilov do vrchu. Porobili sme veľa úprav, niektoré veci sa u nás aj zmenia, ale čo ma najviac teší je fakt, že sa nám konečne podarilo pripraviť Subaru R4, tak, že funguje podľa našich predstáv. V minulom roku sme stále chodili nastavovať auto do Maďarska, nebolo to dobre, tak sme to teraz vyskúšali u nás doma a je to úplne niečo iné. Rád by som sa aj ja zviezol, ale ako sa hovorí „šuster chodí bosí", a tak prípravu na moju Toyotu neostal čas. Sezóna je však ešte len pred nami a určite sa niekde v rámci nej ukážem aj ja. Čo sa tohtoročnej Dobšinskej zimy týka, mrzí ma, že nie je sneh, ale počasiu sa rozkázať nedá," zhodnotil manažér L Racing Teamu Ján Lipták.

L Racing, Miro Majláth

l-racing-reklamni-partneri-2013-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri