Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

L Racing mieri na adrenalínový Lubeník

Thursday, 11. 08. 2016 - 21:33, Martin Trenkler   

L Racing mieri na adrenalínový Lubeník

Skrátený kalendár celkovo piatich podujatí MSR v rally pokračuje už tento piatok a sobotu na Gemeri. Obľúbenú Rally Lubeník absolvuje opäť aj napočetnejší tím šampionátu - L Racing z Krásnohorského Podhradia.

Celkovo 90 km rýchlostných skúšok bude i tentokrát pre posádky veľkou výzvou. Oproti minulému roku sa však veľa zmenilo. Pribudli napríklad dve piatočné večerné skúšky (prvá 20:00, druhá 21:15) zo Sirku, s cieľom pri servisnom parkovisku Lubeník. Sobotňajšie dve trate pôjdu posádky hneď trikrát. Nepôjdu sa tie minuloročné, ale dve staro-nové trate z Chvalovej do Ratkovej a následne z Ratkovej (o niečo ďalej) do Kameňan. Na zaujímavé a kľukaté lesné cesty sa tešia všetky posádky tímu L Racing.

Martin Paľov;ik8a0296.jpg

Medzi ne samozrejme patrí Vlastimil Majerčák s Michaelou Vejačkovou na Forde Fiesta R5 EVO, Tomáš Fusko a Jakub Slovák (Peugeot 208 VTi R2), Maroš a Katarína Kysuckí (Mitsubishi Lancer EVO VI), Marek Špavelko (Nissan Pulsar GTi R), Martin Kysucký ml. a Robert Pečner (Peugeot 208 VTi R2), Milan Straka (Ford Escort), Ján Urbančík/František Sobota (Peugeot 208 VTi R2). Nemenej zaujímavá je účasť inak "kopcového" ťahúňa tímu - Věroslava Cvrčeka ml. s vozidlom Škoda Fabia R5. Napriek podaným prihláškam neuvidíme Jána Liptáka s Mini WRC, ani Andrása Hadika s Fordom Fiesta R5 EVO.

Tibor Szabosi;c30i4115.jpg

Vlastimil Majerčák nám ako znalec rodného kraja prezradil svoje tipy na divácke miesta a tiež prvotné dojmy: "Pekné, klasiké, lubenícke trate, ktoré sa nešli už pár rokov. Lotéria môže byť najmä počasie. Skúšky sú pomerne rýchle, adrenalínové, na užšej vozovke a s viacerými horizontmi. Divácky zaujímavé budú "vracáky" nad obcou Sirk hneď v prvý večer a taktiež krátky šotolinový úsek pred cieľom skúšky. V okolí obce Rákoš je tiež niekoľko dostupných, zaujímavých úsekov. Za štartom vo Višňovej je niekoľko horizontov so skokmi. Bude sa na čo dívať."

Tibor Szabosi;gh7p4620-3.jpg

Ján Lipták: "Lubeník je jedna z našich domácich, neďalekých súťaží a každoročne patrí k tým zaujímavým, s množstvom pekných tratí. Teší ma, že sa k Vlastovi pridáva tentokrát aj náš pretekár do vrchu Věroslav Cvrček, ktorý však v Česku jazdí rally dlhšie. András Hadik pre poruchu na vozidle napokon nenastúpi a ja svoju účasť musím kvôli povinnostiam taktiež odrieknuť. Budem však pozorne sledovať výkony všetkých našich posádok, ktorým držím palce."

Martin Trenkler/RPM

l-racing-05-2016.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri