Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

L Racing a Jahodná: Na víťaznej vlne

Thursday, 26. 05. 2016 - 08:21, Martin Trenkler   

L Racing a Jahodná: Na víťaznej vlne

Profesionálny a skúsený automobilový tím ako je L Racing dokázal po náročnej zime plnej zmien vytiahnuť z rukáva skutočného žolíka. Auto, s ktorým minulý rok získali titul Majstra Slovenska, je v správnych rukách: Věroslav Cvrček ml. si so Škodou Fabia RS2000 odniesol ďalší triumf absolútneho víťaza pretekov do vrchu (MSR PAV), a to uplynulý víkend na podujatí Moris Cup Jahodná.

Víkend patril opäť "kopciarom", ktorí sa tentokrát presunuli za Košice na obľúbenú Jahodnú. Tiahle a široké úseky striedal v hornej časti užší - až rallyový asfalt. Tak ako vlastne všetky kopce, aj tento si premiérovo vyskúšal mladý český pretekár so slovenskou licenciou - Věroslav Cvček ml. V konečnom zúčtovaní mu patrí absolútne prvé miesto v rámci MSR, ako aj v triede najsilnejších kapotovaných vozidiel E1+2000.

Tibor Szabosi;c30i8294.jpg

Domov si odniesli trofeje hneď niekoľkí jazdci tímu L Racing. Medzi nimi nechýbal ani manažér Ján Lipták, ktorý opäť osedlal Mini John Cooper Works WRC. Patrí mu tretie miesto v triede A - IHCC (International Hill Climb Cup).

Vlastimil Majerčák po pretekoch v Zaluži nevynechal napokon ani Jahodnú. Aj tá mu slúžila ako test a príprava na najbližšiu rally Hustopeče, ktorá sa však ide až o mesiac. Jeho Ford Fiesta R5 EVO šla ako hodinky, čo v spojení s jeho talentom a skúsenosťami prinieslo druhé miesto v triede A+2000 (MSR).

Tibor Szabosi;c30i7308.jpg

Víťazstvo v triede A-1400 si so sebou opäť vzal mladý Betliarčan Denis Pavlík s novou a výkonnejšou Škodou Fabia A1400.

Vlajku L Racing niesla skutočne celá plejáda jazdcov. Medzi nimi aj Marek Špavelko (Mitsubishi Lancer EVO IX), Milan Straka (Ford Escort, 3. miesto v tr. N-2000), Norbert Tamáš (VAZ 2101, tr. NP2-1600) a Poliak Roman Baran (Mitsubishi Lancer, tr. E1+2000).

Tibor Szabosi;gh7p9369-3.jpg

Věroslav Cvrček ml.: „Prostredie pretekov do vrchu poznám ja aj náš Rexteam veľmi dobre. Už od roku 2007 sa takmer pravidelne zúčastňujeme všetkých pretekov. Zakaždým som tam bol ako mechanik a technik. Z pozície jazdca je to trochu iné, no zatiaľ sa nám okrem skvelých výsledkov darí zbierať veľa skúseností a dát. Uplynulý víkend prebehol naozaj skvele. Opäť šlo o novú trať, z ktorej som mal veľký rešpekt. Nevýhodu neznalosti trate podškrtol aj fakt, že ostatní jazdci ju poznajú nielen z pretekov do vrchu, ale aj z Rally Košice. Aj keď predošlé preteky v poľskej Zaluži dopadli dobre, rozhodli sme sa nenechať auto na Slovensku a vzali sme ho späť do dielne v Česku. Tam sme ho dôkladne skontrolovali a snažili sa vylepšiť na základe poznatkov z Poľska. Mechanici odviedli veľa dobrej práce a vďaka tomu Fabia fungovala bezchybne v každej jazde. Sobotňajšie preteky som vyhral s pohodlným náskokom. V nedeľu som chcel zaútočiť na traťový rekord, no napriek zlepšeniu o 2 s sa dalo ešte zrýchľovať. V druhej ostrej jazde som už nechcel riskovať. Výsledkom bolo víťazstvo a plný bodový zisk. Bol to naozaj skvelý víkend, perfektný zážitok z každej jazdy, super výsledok a k tomu nám prialo aj počasie a pohodová atmosféra v celom L Racingu, ktorému za všetko veľmi ďakujem."

Tibor Szabosi;gh7p9131-5.jpg

Vlastimil Majerčák: "Tak ako v Zaluži, aj tentokrát sme poňali preteky do vrchu ako test nášho rally auta. Vyskúšali sme si rôzne nastavenia a prišli na to, kam sa s nimi dá a nedá zájsť."

Denis Pavlík: „Na Jahodnej som štartoval premiérovo už pred rokom, tentokrát však s novým a výkonnejším autom. Teší ma, že som za sebou nechal skúsenejších jazdcov. Oproti starému autu má toto vyšší výkon a prevodovku, s ktorou môžem konečne radiť bez spojky. Iný je aj podvozok a brzdy. Zlepšil som sa napokon o 11 sekúnd oproti minulému roku. Stále sa však učím."

Tibor Szabosi;c30i7230.jpg

Ján Lipták: "L Racing predstavil na Jahodnej opäť bohatú zostavu jazdcov a vozidiel, pričom väčšina si so sebou odniesla aj pekné výsledky, k čomu im gratulujem. Samozrejme, veľmi nás teší absolútne víťazstvo v rámci MSR, ktoré nám doprial Cvrček junior a celý Rexteam. Pre mňa osobne bola jazda s Mini opäť len testom rallyového auta, ktoré po Zaluži nesklamalo ani teraz."

Kopcová sezóna pokračuje aj na slávnych pretekoch Ecce Homo v Šternberku, 4. a 5. júna. Na pokračovanie MSR v rally si jazdci počkajú až do 17.-19. júna, kedy sa po dlhočiznej odmlke šampionát ukáže u našich moravských susedov v okolí mesta Hustopeče.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;c30i7711.jpg

l-racing-05-2016.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri