Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Kundlák uzavrel úspešnú sezónu na Auto Show

Wednesday, 13. 11. 2013 - 07:25, Public relations   

Kundlák uzavrel úspešnú sezónu na Auto Show

Posádka Ján Kundlák - Marcel Hranka sa objavila v tomto roku v Slovenskom Rally Pohári a od prvých pretekov žiarila ako meteor. Úspešný rok 2013 zakončila ziskom 2. miesta v celkovom poradí SRP a víťazstvom v triede P2.

 

Jozef Pisch;1t1u5762-7.jpg

Na exhibičnej súťaži Auto Show Slovakia Ring 2013 sa Ján Kundlák chcel poďakovať fanúšikom a partnerom za podporu a tiež predstaviť novinky pripravené na ďalšiu sezónu. Každopádne si chcel dobre zajazdiť, čo sa mu vlani nepodarilo: „Ešte sme mali čerstvo v pamäti minuloročné odstúpenie hneď v druhej rýchlostnej skúške po technickej poruche," spomenul si po roku na poslednú súťaž sezóny Ján Kundlák. „A všetko sa akoby vrátilo, aj tento rok vyslovene pár hodín pred štartom som sa dozvedel, že nakoniec je môj boj o Mitsubishi Evo IX prehratý a musím spraviť všetky administratívne a technické úkony tak, aby sme mohli spolu s Maťom Homolom štartovať na našej osvedčenej Honde. V sobotu ráno sme boli obaja plní očakávania tuhého boja. Keďže to bola šou, tak som na sedadle spolujazdca nevozil Marcela Hranku, ale kamarátov a známych. Hneď prvá rýchlostná skúška však ukončila súboj medzi mnou a Maťom, pretože v druhej zákrute som zistil, že niekto omylom zabudol na Civicu zaistiť kapotu a mne neprišlo vhodné, aby som pre takúto hlúposť odstúpil zo súťaže. Strata vyše minúty bola v podstate zrejmá, keďže ma počas mojej neplánovanej zastávky minulo aj ďalšie vozidlo štartujúce za mnou. Čerešničkou na torte bolo, že som to auto v priebehu rýchlostnej skúšky znovu dobehol a jazdec nebol ochotný ma pustiť pred seba, aj keď omne vedel a videl, že som rýchlejší," posťažoval sa jazdec z Rovinky pri Bratislave. Ani technickým problémom však nebol koniec.

Tibor Szabosi;gh7p0652.jpg

„Od polovice prvej rýchlostnej skúšky som tiež cítil veľké vibrácie od pravého predného kolesa a vedel som, že niečo nie je v poriadku. V depe sme zistili, že na kolese chýbajú 2 štifty na matice a myslel som, že je koniec. Nebyť duchaprítomnosti môjho otca a brata, ďalej by sme nepokračovali. Tí dvaja totiž okamžite vyrazili do tímovej dielne v Rovinke po náhradné diely. Všetko sme stihli v podstate o 5 minút 12 a ja som sa mohol na štart druhej RS postaviť. Paradoxne až za Tomáša Kostku s Fiestou WRC. Ani druhá RS v mojom podaní nebola práve ružová, vedel som že máme stratu a napriek absencii pohonu všetkých štyroch kolies som chcel ľudí baviť aj s predokolkou. No nie vždy to vyšlo, a tak sme si hneď v druhej zákrute urobili hodiny.

Tibor Szabosi;gh7p9414-1.jpg

Tretia RS bola krásna, šmyky, radosť z jazdy. Všetko ako má byť, len škoda že sme v nej dostali 30-sekundovú penalizáciu za nedobrzdenie do retardéru. Štvrtá RS bola pre mňa poslednou možnosťou na nejaký reálny súboj s Maťom Homolom, smola sa mi zatiaľ lepila na päty, tak som ju chcel prelomiť. To sa zo začiatku aj darilo, ibaže sme znovu dobehli auto štartujúce pred nami a nechcelo nás pustiť. Suma sumárum bolo z toho 3. miesto v kategórii. Teší ma, že Maťo toľko problémov nemal a ukázal, že naša Honda je skutočne majstrovská a je to dobré súťažné náčinie. Ja som si podujatie poriadne užil . Bavil som seba aj prísediacich a dúfam, že sa bavili aj diváci. Chcel by som teda ešte raz poďakovať všetkým, čo nás počas tohtoročnej sezóny podporovali a držali nám palce. Bez Vás by sme tu neboli."

Tibor Szabosi;gh7p0680.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri