Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Kubica zrušil štart v LMP1

Wednesday, 12. 04. 2017 - 10:53, Ľuboš Kašický   

Kubica zrušil štart v LMP1

Vo februári sme písali o návrate Roberta Kubicu na okruhy, no po predsezónnych testoch s tímom ByKolles Poliak svoje rozhodnutie zmenil.


Už tento víkend sa na klasickom okruhu v Silverstone otvorí nová sezóna majstrovstiev sveta vytrvalostných špeciálov (WEC). Predtým však prebehli predsezónne testy v Monze, kde si ex-pilot F1 Robert Kubica mal vyskúšať nové auto ENSO CLM P1/01 tímu ByKolles.

kubo02.jpg

V aute sa Kubica mal striedať s Oliverom Webbom, no testy boli jednou katastrofou. Webb dokázal na trati odkrúžiť iba niekoľko kôl a potom auto pre technické problémy na trať už nevyšlo. Kubica sa k slovu vôbec nedostal. Sklamaný Poliak nevydržal s nervami a s tímom sa rozišiel. „Po testoch som zrušil svoj závodný program s tímom ByKolles," prehlásil Kubica. „To je dôvod, prečo sa úvodného podujatia na Silverstone nezúčastním. Bolo to ťažké rozhodnutie a je to krok späť, lebo som stratil príležitosť nastúpiť do šampionátu, no dúfam, že to nie je moje definitívne zbohom."

kubica1-4.jpg

Tím ByKolles však do Anglicka auto posiela a namiesto Kubicu sa k posádka s Oliverom Webbom a Jamesom Rossiterom pripojí Dominik Kraihamer, ktorý vlani jazdil za tím Rebellion Racing. Uvidíme, či horúca hlava nebude Poliaka po víkende príliš bolieť viac, ako ruka po havárii.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri