Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Kubica: Pomýšľať na návrat do F1 by nemalo zmysel

Tuesday, 06. 01. 2015 - 06:47, Katarína Ďurecová   

Kubica: Pomýšľať na návrat do F1 by nemalo zmysel

Robert Kubica pred pár dňami potvrdil svoj štart vo WRC v sezóne 2015, kde ho uvidíme, tak ako minulý rok, za volantom Fordu Fiesta RS WRC. Poliak sa nedávno taktiež i rozhovoril o prípadnom návrate do formuly 1, ktorý je však podľa neho vylúčený.

„Nechýba mi atmosféra formuly, ale rozhodne mi chýba jazda v monoposte. Bol to najväčší sen môjho života. Bol som narodený pre pretekanie na okruhoch a dokázal som to. A potom bolo všetko preč. Fyzicky som stále schopný riadiť monopost F1. Minulý rok som sa zúčastnil nejakých testov na simulátore a aj keď na jednej strane nemôžem povedať, že by som dosiahol zlé výsledky, na druhej strane ale tieto výsledky neboli také dobré, ako som dosahoval v minulosti. Nemalo by teda zmysel pokúšať sa o návrat, takže ostávam sústredený na rally," hovorí Kubica.

M-Sport;124584-kubicar10aus14tw220.jpg

Konkrétne sa o svojom teste na simulátore Mercedesu Kubica pred časom rozhovoril britský server mirror.co.uk: „Nie som schopný riadiť formulu 1 na niektorých okruhoch ako Monte Carlo, či Singapur, kde sú úzke zákruty. Nemôžem hýbať zápästím a predlaktím. V rally to môžem kompenzovať tak, že pohnem celý ramenom, ale kokpit formuly 1 je na to príliš malý, príliš úzky. Minulý rok som mal naplánovaný test formuly 1 a veril som, že to pôjde. Ale moja ďalšia otázka znela: „Čo bude potom?". To „potom" nie je možné kvôli mojim limitujúcim zraneniam. Takže som sa nakoniec testu nezúčastnil, aby som pred tým všetkým ochránil sám seba. Bolo tu príliš veľké riziko, že si ten test skutočne užijem a potom... no, bolo by to, ako keby som si vzal nôž a začal bodať sám seba."

„Rozmýšľam o F1? Áno i nie. Musíte žiť pre budúcnosť, nie v minulosti. Mohol by som navštevovať preteky F1 a mať väčší kontakt z mojimi priateľmi a ľuďmi z F1, ktorých poznám. Rozhodol som sa tomu ale vyhýbať; nie preto, že by som sa s nimi už nechcel priateliť, ale kvôli spomienkam. Budem úprimný, pozerať preteky F1 pre mňa nie je jednoduché. Prvé dva roky po nehode, keď som sa koncentroval na zlepšenie môjho stavu, to bolo jednoduchšie. Teraz je to ťažšie, nie preto, že vidím Lewisa (Hamiltona) a Nica (Rosberga) bojovať o titul a myslím na to, že od malička, od sezóny 1998 sme jazdili proti sebe, ale proste preto, že mi chýba jazdiť s nimi," priznáva Kubica a tému uzatvára nasledovne: „Je ok, že nikdy už nebudem súťažne riadiť monopost F1. Bolo by lepšie, keby som mohol, ale v tomto hrá čas proti mne. Keď niečo nemôžete mať, tak pracujete s tým, čo je. Keď si nemôžete dať steak, tak si namiesto toho dáte napríklad omeletu, alebo nejete. Taktiež nakoniec si proste dáte omeletu a chutí vám."

M-Sport;122376-kubica09de14sv035.jpg

Na záver sa Robert Kubica vyjadril ešte na margo úradujúceho šampióna formuly 1 Lewisa Hamiltona: „Jazdec, ktorý na mňa najviac zapôsobil, keď sme ešte boli deti, bol Lewis Hamilton. Za to, čo dokázal v sezóne 2014 si zaslúži obrovskú satisfakciu."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri