Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Kubica je späť!

Tuesday, 11. 09. 2012 - 11:59, Zdenka Frývaldská   

Kubica je späť!

Po viac ako ročnej prestávke sa do súťažného vozidla vrátil poľský jazdec Robert Kubica. Na Subaru Impreza WRC sa mu podarilo vyhrať na jednej z talianskych súťaží.

 

kubica2.jpg

Určite si každý pamätá ťažkú haváriu Roberta Kubicu, ktorý na minuloročnej Ronde di Andora prerazil so svojou Škodou Fabiou S2000 zvodidlá. Aj keď Robertov zdravotný stav bol veľmi zlý, po dlhých mesiacoch liečenia a tréningoch opäť usadol do pretekárskeho vozidla. Stalo sa tak počas uplynulého víkendu, keď spolu so spolujazdcom Giulianom Manfredim absolvovali 36 kilometrovú asfaltovú Ronde Gomitolo di Lana. Na Subaru Impreza S12 WRC '06 sa stali najrýchlejšou posádkou na trati, keď s náskokom takmer celej jednej minúty porazili všetkých svojich súperov.

kubica-1.jpg

Podľa toho ako sa jazdec vyjadril, jeho hlavných cieľom je dostať sa tam, kde jazdil predtým. Jeho plány teda úzko súvisia s Formulou 1. Neurčuje si však žiadne termíny a sám uvidí ako sa jeho zdravotný stav a budúcnosť ešte vyvinú.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri