Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Kubica a Barrichello budú jazdiť Le Mans

Friday, 03. 02. 2017 - 18:40, Ľuboš Kašický   

Kubica a Barrichello budú jazdiť Le Mans

Len pred pár dňami sme písali, že sa do kokpitu vytrvalostného špeciálu posadí Pechito López a dnes už vieme, že v Le Mans budú jazdiť aj Robert Kubica a Rubens Barrichello.

Argentínčan López sa po odchode továrenského tímu Citroën, s ktorým vyhral tri tituly v MS cestovných vozidiel, obzeral najprv po Formule E, no vzápätí sa dohodol aj so silným továrenským tímom Toyoty a nastúpi na celú sezónu v MS vytrvalostných špeciálov (WEC).

Po tom, ako odišiel továrenský tím Audi sa črtali obavy o kvalite šampionátu, no našťastie pribudli súkromné tímy a záujem sa zvyšuje. V jedným z takýchto privátnych tímom v triede LMP1 je aj tím ByKolles, ktorý tento týždeň potvrdil, že s jeho autom bude v sezóne 2017 štartovať ex-hviezda formuly jeden, Poliak Robert Kubica.

kubica1-4.jpg

32-ročný Kubica testoval špeciál už v novembri a veľmi si to pochvaľoval. „Po období rely som hľadal niečo, čo bude najbližšie k F1, ako sa len dá," vysvetľuje Poliak. „Myslím, že som to našiel v LMP1 prototypoch. S autom som sa rýchlo zžil a bol schopný sa zlepšovať. Som presvedčený, že vďaka mojim okruhovým skúsenostiam bude boja výkonnosť rásť." Kubica bude v tíme ByKolles štartovať v posádke s Oliverom Webbom. Tretieho pilota do partie ešte nepotvrdili.

O deň neskôr, ako správa o Kubicovi, prišla informácia aj o Brazílčanovi Barrichellovi. Ten sa dohodol s bývalým pilotom F1, Holanďanom Janom Lammersom, že bude v tomto ročníku štartovať na prestížnych pretekoch 24 hodín v Le Mans. Lammers, ktorý odjazdil 23 grand prix F1 a v 24h Le Mans dokonca zvíťazil v roku 1988 s Dumfriesom a Wallacem, stavia nový holandský tím v triede LMP2.

barri1.jpg

„Som rád, že budeme mať v tíme slávneho Brazílčana," vraví dnes už 60-ročný Lammers. „Rubensa poznám ešte keď mal iba 15 rokov a nevedel ani slovo po anglicky." Lammers chce v aute Dallara a pod hlavičkou Racing Team Netherlands štartovať už na svojich 23 pretekoch v Le Mans! Pri svojich posledných dvoch štartoch v rokoch 2008 a 2011 preteky nedokončil. Hádam sa mu to podarí s teraz s Barrichellom a zaspomína možno naposledy na svoju slávu (okrem víťazstva bol v Le Mans aj raz druhý a raz tretí). Dodajme si ešte, že Barrichello po odchode z F1 (2011) skúšal šťastie v IndyCar, no neuspel a tak jazdí Stock Cars doma v Brazílii.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri