Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Kto obsadí druhé miesto vo WRC?

Thursday, 28. 10. 2010 - 18:57, Katarína Ďurecová   

Kto obsadí druhé miesto vo WRC?

O tom, že Sébastien Loeb získal titul majstra sveta sa rozhodlo už vo Francúzsku, ale v boji o druhé miesto a pozíciu vicemajstra sú ešte stále traja jazdci. Pred španielskou rally mal druhé miesto takmer isté Sébastien Ogier, ale jeho chyba a následné iba desiate miesto znamená, že o druhé miesto bude na poslednej rally sezóny vo Walese veľký boj.

V súčasnosti je situácia takáto: Sébastien Ogier má na svojom konte 167 bodov, Jari-Matti Latvala (156 bodov) o 11 bodov menej a Petter Solberg (151 bodov) stráca na druhého Ogiera 16 bodov a na tretieho Latvalu bodov 5. Piaty Dani Sordo (140 bodov) už stráca na druhého Ogiera viac ako 25 bodov, čo znamená, že už nemá ani teoretickú šancu.

Martin Trenkler;_e8z0952.jpg

„Naše druhé miesto je veľmi dobré", povedal Petter Solberg po španielskej rally a pokračoval: „Je to skvelý výsledok pre tím a už sa nevieme dočkať Walesu. Chceme byť čo najlepšie pripravení a naozaj tam chcem vyhrať! Ja a Jari-Matti sme opäť v boji o druhé miesto a Ogier nemá svoje umiestnenie vôbec isté! Myslím, že to bude výborný súboj medzi nami tromi, bude to vzrušujúce", hovorí Petter Solberg, ktorý určite spraví všetko a ešte aj viac preto, aby vo Walese vyhral a obsadil druhé miesto v šampionáte.

Copyright free;081031_007.jpg

Jari-Matti Latvala bol síce sklamaný z toho, že na asfalte opäť raz obsadil štvrté miesto a nedostal sa na pódium, ale zároveň sa už nevie dočkať posledného kola, kde si to rozdá s Ogierom a Solbergom a druhé miesto: „Premýšlal som o situácii v šampionáte pred poslednou rally a myslím, že to bude veľmi vzrušujúci súboj. Druhé miesto by pre nás bolo výborné a rozhodne sa o to vo Walese pokúsim." Šéf M-Sportu Malcolm Wilson k tomu dodáva: „Dobré umiestnenie Jariho-Mattiho znamená, že môže ísť do Walesu s tým, že sa pokúsi skončiť na druhom mieste v šampionáte."

Gábor Tóth;pl2 rally 26.06.-28.06. 2009 113.jpg

Sébastien Ogier si na rozdiel od Pettera a Jariho-Mattiho nemyslí, že skončiť druhý v šampionáte má nejaký veľký význam: „Stav šampionátu ma moc nezaujíma. Okej, bolo by pekné skončiť druhý, ale pokiaľ nie ste majster sveta, tak si nemyslím, že nejako záleží na vašom umiestnení", vyjadril svoj názor Ogier a pokračoval o tom, čo sa stalo v Španielsku: „V Španielsku som sa chcel držať Sébastiena Loeba a preto svoj útok neľutujem. Čo sa následne stalo je škoda, pretože som stratil dôležité body, ale aj tak vždy radšej uprednostňujem útok - aj keď to znamená ísť do väčšieho rizika. Vo Walese to pre mňa teda bude trošku ťažšie, ale o nič nejde."

Tibor Szabosi;1t1u6449.jpg

Petter Solberg je z tejto trojice jazdcov, čo sa týka Rally GB najúspešnejší. Vyhral tu už trikrát (v rokoch 2002, 2004 a 2005), pričom jeho víťazstvo z roku 2005 je zároveň aj jeho posledným. Jari-Matti Latvala bol vo Walese najúspešnejší v roku 2008, kedy tu obsadil druhé miesto a toto umiestnenie by určite rád vylepšil. Sébastien Ogier vo Veľkej Británii štartoval trikrát a ani raz nebodoval, ale netreba zabúdať na to, že pri svojom vôbec prvom štarte s WRC autom, ktorý sa odohral práve na tratiach Rally GB si šokujúco hneď na prvej rýchlostnej skúške pripísal najrýchlejší čas a viedol až do piatej rýchlostnej skúšky, v ktorej havaroval.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri