Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Kto bude štartovať v Prešove?

Friday, 21. 04. 2017 - 14:40, Ľuboš Kašický   

Kto bude štartovať v Prešove?

Termín odoslania prihlášok na 23.Rally Prešov sa skončil a my už vieme, kto sa prihlásil na štart druhej súťaže v sezóne Majstrovstiev Slovenska v rely 2017.

 

Väčšina špičkových slovenských posádok presedlala v tomto roku na novú modernú techniku. Rozdiely v Rožňave boli minimálne, čo si užívali súťažiaci aj fanúšikovia. Do prešovskej rely znova prichádza kompletná špička, ktorá dovezie deväť vozidiel špecifikácie R5.

Tibor Szabosi;c30i9906-jpgb.jpg

Na Škode Fabii R5 vyštartuje domáca legenda Igor Drotár, ktorému v tejto sezóne robí spolujazdca Tomáš Plachý. Okrem Igora Fabiu R5 sedajú aj Poliak Grzegorz Grzyb z bratislavského tímu Rufa Sport a bratia Jaro a Erik Melichárkovci (Melico Racing). Oproti trom Škodám sa však postaví hneď šesť Fordov Fiesta R5 na ktorých pôjdu Vlasto Majerčák s Miškou Vejačkovou (L Racing), Vlado Hanuš s Milanom Timkom (VH-autoracing.sro), Tomáš Kukučka s Petrom Vejačkom (KL Racing), či švédska posádka Mattias Adielsson s Andreasom Johanssonom, ktorá súťaž v Rožňave nedokončila.

Tibor Szabosi;c30i2646-4.jpg

Na Fieste R5 v Prešove vyštartuje aj líder priebežného poradia Martin Koči (L Racing - Styllex), ktorý svoju Škoda Fabiu R5 robil na korzickej rely. „Ja som v poriadku, no auto sme museli vymeniť," priznal Košičan, ktorý na súťaži MS na Korzike predviedol peknú jazdu v prvej etape, no hneď v úvode tej druhej havaroval a musel odstúpiť.

Tibor Szabosi;c30i0063-jpgb.jpg

Poslednou Fiestou R5 je Ford Icari Rally Teamu, ktorý na poslednú chvíľu v Rožňave angažoval úradujúceho šampióna Pavla Valouška. „Bolo to narýchlo. Ešte neviem, či budem štartovať aj na ďalších súťažiach," vravel v Rožňave Pavel. Zjavne však tím ocenil jeho rožňavský výkon a tak Valouška s Havelkovou uvidíme aj v Prešove. Naháňať deväť posádok triedy 2 bude aj v Prešove „srnka" Tomáš Ondrej so svojou silnou Škodou Fabia WRC triedy 11 z tímu XIQIO Racing.

Tibor Szabosi;c30i0126-jpga.jpg

Nie menej zaujímavý bude však súboj aj v nabitej triede 3. Tu uvidíme na štarte hneď jedenásť posádok z ktorým Tomáš Minarovič, Tomáš Konečný a obaja Poliaci Ingram aj Kurdys sedlajú Subaru. Cserhalmi, Pazderák, Matěna, Semerád, Kekeňák, Pravda a Gavlák budú štartovať na vozidle Mitsubishi. V Rožňave vyhrala triedu skúsená posádka Gavlák s Horniačkom, pred úradujúcimi šampiónmi Ingramom s Janikom. Tretí boli Prešovčania Konečný s Lejkom. Vodu mútil aj nováčik Minarovič (Subaru Komárno), no zastavila ho porucha. V Prešove do silnej skupiny favoritov pribudne ešte domáci ex-šampión Tibor Cserhalmi a určite to bude minimálne tak zaujímavý súboj, ako v absolútnom poradí.

Tibor Szabosi;c30i2216-5.jpg

Na štart druhého podujatia Slovenského Rally Pohára sa prihlásilo deväť posádok. V Rožňave vyhral Tomáš Polovka pred Milanom Strakom a minuloročným majstrom Igorom Plichtom. Do hry sa už hlásia aj mladé pušky, ako Roland Pecúch, ktorý vlani vyhral poslednú súťaž sezóny.

Tibor Szabosi;c30i1115-5.jpg

Pre fanúšikov je dobrou správou, že legendárni Bérešovci štartujú tento rok v majstrovstvách historikov MSR HA. Ďodi Béreš na Lade a Jozef Béreš na Mazde 323.

Jedinou čisto ženskou posádkou v Prešove budú sú Miška Debnárová a Lucia Laurincová, ktoré budú v rámci MSR štartovať v triete 5 s Renaultom Clio.

Tibor Szabosi;asf-3622.jpg

Súčasťou 23.ročníka prešovskej rely je aj Regionálny Rally Pohár do ktorého došlo šesť prihlášok.

Celý zoznam prihlásených posádok si môžete pozrieť na:
http://www.sams-asn.sk/prihlaska3.php?co=5&idpr=13&xx=9481_941

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri