Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Kráľom v Monaku Rosberg, historický úspech Marussie

Sunday, 25. 05. 2014 - 18:30, Peter Žila   

Kráľom v Monaku Rosberg, historický úspech Marussie

V úzkych uličkách Monte Carla opäť dominancia Mercedesu

 


Nico Rosberg sa stal víťazom VC Monaka 2014 pred svojim tímovým kolegom Lewisom Hamiltonom.
Treba povedať, že Brit po celý čas Nemcovi „dýchal na chrbát", pretože rozdiel medzi nimi bol väčšinu pretekov 1 až 2 sekundy. V posledných kolách mal však Hamilton problémy s videním a tak spomalil, čím sa na neho dotiahol tretí Ricciardo (Red Bull), no ten ho predbehnúť nakoniec nedokázal. Rosberg si teda s odstupom viac ako 9 sekúnd zopakoval vlaňajšie víťazstvo na tomto okruhu.

78392.jpg

Do pretekov neodštartoval Maldonado (Lotus), kvôli technickej poruche, Ericsson (Caterham) štartoval z boxovej uličky. Počas pretekov dvakrát vyšiel na trať Safety car, najprv v prvom kole kvôli monopostu Sergia Pereza (Force India), ktorý po kolízii s Jensonom Buttonom (McLaren) zostal krížom cez trať a potom v 26.-tom kole, kvôli nehode Adriana Sutila (Sauber), ktorý nezvládol výjazd z tunela a rozbil svoj monopost o jednu z monackých bariér.

getthumbnail-aspx-2.jpeg

„Odpadlíkmi" dnes boli Vettel (Red Bull) v 7.-om, Kvjat (Toro Rosso) v 13-tom, jeho tímový kolega Vergne v 52.-hom, Bottas (Williams) v 56.tom a Guteierez (Sauber) v 61.-vom kole. Tresty za rôzne penalizácie si odpykali postupne Chilton, Gutierez a Bianchi. Posledný menovaný si však svoj trest neodpykal podľa pravidiel a tak nasledoval ďalší. Napriek tomu francúzsky pilot dokázal v celkovej klasifikácii po skončení pretekov figurovať na 9. -tom miest, čo znamena historick prvé získané body pre neho a tím Marussia.

78446.jpg

Nasledujúca VC sa koná v kanadskom Montreale 8.júna o 20:00 nášho času.

race-4.png

drivers-4.png

teams-4.png

Foto: TU



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri