Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Košická rally s 89 prihlásenými posádkami, ale bez majstrov Slovenska

Friday, 08. 10. 2021 - 09:36, Public relations   

Košická rally s 89 prihlásenými posádkami, ale bez majstrov Slovenska

Na 47. Rally Košice sa prihlásilo 89 súťažných posádok zo Slovenska, Poľska, Česka, Maďarska a Estónska. V nádherných pestrých farbách jesene majú absolvovať dvojetapovú súťaž, ktorá prinesie mená majstrov Slovenska i Poľska v jednotlivých triedach. Na súťaži neuvidíme už istých absolútnych majstrov Slovenska – Grzegorza Grzyba s Michalom Poradziszom, ktorých vozidlo sa po poslednej väčšej havárii ešte nepodarilo opraviť. Pre viacerých účastníkov bude zaujímavý aj zisk bodov do klasifikácií vo FIA Zóne strednej Európy.

 

Tibor Szabosi;c30i5377-18.jpg

Najvyššie štartovné čísla dostávajú už tradične jazdci s prioritou svojej asociácie a keďže z tých slovenských sa žiadny neprihlásil, tak v popredí uvidíme prevažne poľské mená. S jednotkou a dvojkou sa na trati predstavia dvaja veľkí súperi o poľský majstrovský titul a to Miko Marczyk so Szymonom Gospodarczykom a Kacper Wróblewski s Jakubom Wróbelom, na podobných vozidlách Škoda Fabia Rally2 Evo. Všetkých štyroch sme už na Slovensku mohli vidieť a tešíme sa, že sa k nám opäť vrátia. Ani jedna z týchto posádok však nie je prihlásená do Majstrovstiev Slovenska. Tou prvou na zozname je štartovné číslo 3, ktoré na svojom VW Polo Gti ponesú Tomasz Kaspercyzk s Damianom Sytym. Aby sme doplnili poľskú špičku, tak so štvorkou sa predstavia Lukasz a Tomasz Kotarbovci na Citroene C3 Rally2. Prvým slovenským jazdcom, ktorého uvidíme na trati, bude Jaroslav Melichárek so svojím českým spolujazdcom Martinom Turečkom a prenasledovať svojimi výkonmi a časmi sa ich určite budú snažiť Peter Gavlák s Emilom Horniačkom.

Tibor Szabosi;c30i6938-14.jpg

V rámci triedy 11 to nebudú mať úplne jednoduché Tomáš Kukučka s Petrom Vejačkom na svojom Mitsubishi, ktorých sa budú snažiť ohroziť dve vozidlá Subaru Impreza za volantom s Marekom Roeflerom a Rafalom Kwiatkowskim. Okrem toho v tejto triede nechýbajú ani dve rýchle domáce „Protá“, ktoré budú riadiť Miloslav Majerčák a Marian Kekeňák. Silne naplnená je trieda 3, ktorá obsahuje celkovo 7 súťažných posádok. Najvyššie štartovné číslo 12 spomedzi nich dostali Vlastimil Majerčák s Pavlom Kušnierom na Forde Fiesta Rally3. Tesne za ním odštartujú bratia Lukáš a Július Lapdavskí a Marek Špavelko s Petrom Baranom, obe dvojice na Mitsubishi Lancer Evo IX. O niečo nižšie v štartovom poli sa nachádza aj doposiaľ vedúca posádka tejto triedy, Tibor Kovács – Peter Dovalovský. V triede 5 máme silné moderné stroje Peugeot 208 Rally4 a aj prvé meno spolujazdkyne, ktorou je Zuzana Lieskovcová vedľa Rasťa Chválu. Po dlhšej dobe máme v štartovom poli aj posádku v triede 4 a to Mareka Jalča s Tomášom Kocúrom na Nissane 350Z.

Tibor Szabosi;c30i5629-23.jpg

Veľmi príjemne vyzerá aj pohľad na slovenských a poľských historikov, ktorých je dokopy 16 a k nim treba pripočítať ďalšie 3 posádky Rally Legend, resp. Slovenskej trofeje pravidelnosti. Vidieť budeme môcť krásne historické vozidlá od Škody 130RS cez Ladu VFTS či BMW 318IS až po Audi Quattro alebo Subaru Legacy. Práve v Slovenskej trofeji pravidelnosti objavujeme za volantom aj mladú ženu Alexandru Tabačkovú.

Tibor Szabosi;c30i6012-32.jpg

Slovenský rally pohár na poslednej súťaži v sezóne nesklamal a privíta až 23 posádok. Poradie vo všetkých triedach je ešte otvorené, a tak sa tešíme na zaujímavé súboje.

Tibor Szabosi;c30i6265-16.jpg

Kompletný zoznam prihlásených je zverejnený na oficiálnej stránke organizátora kosice.rallye.sk a tiež v aplikácii Sportity, ktorá má funkciu elektronickej informačnej tabule, a preto si ju odporúčame všetkých súťažiacim nainštalovať.

Tlačové stredisko 47. Rally Košice



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri