Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Košice rozhodnú o tituloch

Monday, 06. 10. 2008 - 09:27, Miroslav Majláth   

Košice rozhodnú o titulochTohtoročná úroveň rally súťaží na Slovensku sa opäť o krôčik posunula k lepšiemu, či už po stránke organizačnej, mediálnej, ale aj jazdeckým obsadením. Technika, s ktorou sa jednotlivé posádky v priebehu celej sezóny predstavili urobila tiež riadny krok vpred. Aj vďaka veľkej konkurencii nie je ani po piatich súťažiach seriálu TEMPUS RALLY 2008 – majstrovstvá Slovenska ešte stále jasné kto vlastne bude absolútnym majstrom Slovenska. Do úvahy prichádza až pätica posádok. A v jednotlivých triedach je to tiež poriadne zamotané a nikto vlastne netuší ako to nakoniec vo finále dopadne.

Tibor Szabosi;1t1u7281.jpg

Poďme ale pekne po poriadku. Ako sme už v úvode písali, adeptov na titul absolútneho majstra Slovenska je viac ako dosť - celkovo päť. Jozef Béreš jr., Igor Drotár, Peter Gavlák, Jaromír Orsák, a Grzegorz Grzyb. Samozrejme sa pri niektorých menách bavíme tak trochu v teoretickej rovine, ale ako už mnohokrát história ukázala, v rally si nikdy nie je nikto istý ničím a súťaž končí až v uzavretom parkovisku. A tak sa už vopred môžeme tešiť na urputné súboje, ktoré v Košiciach predvedú prítomné posádky.

Tibor Szabosi;1t1u1896.jpg

V jednotlivých triedach, tak ako o absolútnom majstrovi tiež nie je nič uzavreté, teda ak neberieme do úvahy triedy A8, N3 a N2. Tu už trojica posádok vopred rozhodla o svojej korunovácii.

V A8-kách si víťazstvo a titul Majster Slovenska vo svoj prospech už predčasne uchmatli Drotár s Bánocim z tímu Slovakia Rally Systém na vozidle Škoda Octavia WRC. Boj o druhé a tretie miesto v triede A8 ostal ešte otvorený medzi štvoricou jazdcov – Rumpler, Lipták, Mutňanský a aj keď len teoreticky medzi nich patrí aj Mikulaštík.

Tibor Szabosi;1t1u3605.jpg

Triedu N3 jednoznačne ovládol Zoltán Beszenyey so spolujazdcom Gyorgym Pappom, obaja z Maďarska na vozidle Opel Astra GTC CDTi súťažiaci za Hadik Rallye Team, keď vyhrali všetky doterajšie podujatia. O druhé a tretie miesto sa na Košickej súťaži pobijú Eliáš s Hudym.

Tibor Szabosi;1t1u3575.jpg

Už notoricky známa tvár slovenskej rally, Maďar István Radó so spolujadkiňou Szilviou Kovács nezaváhali ani pri jednej súťaži a všetky s prehľadom vyhrali. V tejto triede však nebol klasifikovaný dostatočný počet posádok a tak sa Radó stal len víťazom triedy N2. Druhý v triede sa umiestnil Rastislav Chvála so Zuzanou Lieskovcovou, súťažiaci za JMP RACING TEAM na vozidle Suzuki. Tretie miesto ostalo pre Martina Vaška s Robertom Borošom, ktorí jazdia obdobne ako Radó na vozidle Honda Civic za Kladivo Racing.

Tibor Szabosi;1t1u2984.jpg

Ostatné triedy budú poznať svojich víťazov až v sobotu 11.októbra v Košiciach. Kto má najväčšie šance na víťazstvo ?

Trieda A7 - veľmi otvorený boj medzi Maďarom Rolandom Veszprémim a Čechom Petrom Pospíšilom v boji o prvenstvo, ktorých od seba delia len tri body. Veľmi malú, ale ešte stále teoretickú šancu na druhé miesto má aj Košičan Ivan Kapušanský.

Jozef Pisch;img_4081.jpg

Trieda A6 – Barackaia s Rzesznikom delí od seba päť bodov. Ktoré s vozidiel Suzuki bude v Košiciach spoľahlivejšie a rýchlejšie ? Vyhrá Maďar alebo Poliak ? V každom prípade sa do bojov o druhé miesto v tejto triede môže zapojiť aj Slovák Michal Ballay jazdiaci tiež na vozidle Suzuki.

Tibor Szabosi;1t1u2603.jpg

Trieda N4 – Najobsadenejšia trieda, vo vedení Béreš jr. so ziskom 73 bodov, za ním je na druhom a treťom mieste tlačenica medzi Gavlákom a Grzybom so ziskom 55 bodov. Štvrtý Orsákom s 53 bodmi, už z boja o titul vypadol, keďže aj v prípade rovnosti bodov s Bérešom jr. tento získal vyšší počet lepších umiestnení na jednotlivých podujatiach, čo by mu v prípade rovnosti bodov zaručovalo zisk titulu.

Tibor Szabosi;1t1u7605.jpg

Trieda N1 – Tu je už takmer istý víťaz Pavol Nagy, ktorý pred svojim najväčším prenasledovateľom vedie o úctyhodných 18 bodov, čo mu však ešte v tomto momente nezaručuje zisk titulu. O ten ho ešte môže obrať Tibor Šamo. Ten však bude musieť bojovať aj o druhú priečku, keďže dvojica Stoklas, Pavlinský sú mu tesne za pätami so stratou iba štyroch bodov.

Jozef Pisch;img_5498.jpg

Historikov vedie Jozef Béreš st. na vozidle Opel Ascona pred Kubíčkom na Lade MTX, ktorý má stratu dvoch bodov a tretie miesto so stratou 15 bodov zaujal Kravárik na Golfe.

Tibor Szabosi;1t1u3198.jpg

Národná skupina F má samostatnú klasifikáciu v celkovom poradí a v jednotlivých triedach. Tak ako aj v predchádzajúcom hodnotení ani tu ešte nie je nič rozhodnuté. Zatiaľ je vo vedení Rastislav Ivanko so ziskom 45 bodov, ktorému dýcha na chrbát Tomáš Ondrej so 40-timi bodmi a Matej Knapek so ziskom 36 bodov.

V triede F12 sa do súbojov o víťazstvo zapojí hneď trojica v podaní Tomáša Ondreja, Juraja Kesziho a Jozefa Rusnáka. Z tejto trojice môže byť víťazom ktorýkoľvek z nich.

Tibor Szabosi;1t1u5838.jpg

V triede F 11 je medzi Rastislavom Ivankom a Matejom Knapekom rozdiel desať bodov, ktorý ešte Ivankovi nezabezpečuje víťazstvo.

Ako posledné zostalo hodnotenie klasifikácie Junior 2000, kde sa taktiež rozhodne až v Košiciach. Zatiaľ je vo vedení so ziskom 60 bodov Žilinčan Michal Ballay, pred Tiborom Šamom, ktorý má na Ballaya stratu 6 bodov a na treťom mieste v priebežnej klasifikácii figuruje Viliam Pavlinský s 50-timi bodmi na konte. Štvrté a piate miesto okupujú mladý Ján Lipták a Bratislavčan Matej Knapek

Tibor Szabosi;1t1u8346.jpg

Ako to vlastne v TEMPUS RALLY 2008 – majstrovstvách Slovenska dopadne uvidíme na poslednej súťaži tejto sezóny, na 34. TEMPUS RALLY KOŠICE v dňoch 10. a 11. októbra 2008.

Miroslav Majláth
tlačový tajomník
TEMPUS RALLY 2008 – majstrovstvá Slovenska





Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri