Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

Kopecký majstrom aj na ľade

Monday, 21. 01. 2019 - 08:09, Ľuboš Kašický   

Kopecký majstrom aj na ľade

V rakúskom Zell am See sa jazdili netradičné GP Ice Race na ľade a snehu v ktorých potvrdil svoje majstrovstvo Jan Kopecký, keď vyhral obidva súťažné dni

 

V rámci víkendových pretekov GP Ice Race v Zell am See bol továrenský pilot ŠKODA MOTORSPORT Jan Kopecký triedou sám pre seba. V sobotu počas prvého dňa vybojoval na aute ŠKODA FABIA R5 prvé miesto pred pilotom Volkswagenu Romainem Dumasem. V nedeľu vozidlá značky ŠKODA zaknihovali hneď dvojité víťazstvo. Kopecký vyhral aj v nedeľu a vyhral tak aj v súčte oboch súťažných dní. Za ním sa potom umiestnil rakúsky junior z tímu BRR Julian Wagner, jazdiaci tiež na vozidle ŠKODA FABIA R5. Sedemnásobný majster Nemecka, Matthias Kahle, zabával tisíce divákov okolo tratí v Zell am See za volantom historického vozidla ŠKODA 130 RS s výkonom 140 ks a zadným pohonom.

low-gp-ice-race.jpg

„Byl jsem doslova nadšený ze zdejšího závodu na ledu a sněhu s vozem ŠKODA FABIA R5. I ve svém závodním voze jsem cítil nadšení diváků,“ povedal úradujúci majster sveta kategórie WRC2, Jan Kopecký. Kuriozitou je, že v sobotu na sedadle spolujazdca sedel sám predseda predstavenstva ŠKODA AUTO, Bernhard Maier!

low-9113-kopecky.jpg

Nádejný 23-ročný Rakušan Julian Wagner, jazdiaci na vozidle ŠKODA FABIA R5 rakúskeho týmu BRR Baumschlager Rallye&Racing, zaujal svojou rýchlosťou na ľade a snehu už pred dvoma týždňami, keď vyhral úvodný podnik rakúskeho rely šampionátu – Jännerrallye.

gp-ice-race-vinzenz-greger-ferdinand-porsche.jpg

„Keď sme sa rozhodli po 45 rokoch znovu oživiť a legendárne preteky závody na ľadu v Zell am See, tak nám nenapadlo, aký obrovský úspech budú mať. Preteky moderných vozidiel triedy R5 bol skutočným vtvrcholením pre našich fanúšikov,“ vysvetľuje Ferdinand Porsche, ktorý spoločne s Vinzenzom Gregerom založili preteky GP Ice Race v Zell am See.

low-9119-kahle.jpg

GP Ice Race priniesli na trať moderné aj historické pretekárske autá zo všetkých období motoristického športu. Sedemnásobný majster Nemecka Matthias Kahle bol jednou z hviezd v skupine historických vozidiel. S ľahkou ŠKODOU 130 RS so zadným náhonom sa po ľadovej trati v Zell am See pohyboval takmer nepretržite „bokom“.

low-kopecky.jpg

Celkové výsledky GP Ice Race (kategórie R5):
1. Jan Kopecký (CZ), ŠKODA FABIA R5, 1.24,400 s
2. Julian Wagner (A), ŠKODA FABIA R5, +1,145 s
3. Romain Dumas (F), Volkswagen Polo GTI R5, +1,945 s
4. Jürgen Knobloch (A), ŠKODA FABIA R5, +3,859 s
...

gp-ice-race-105.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri