Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Konôpkovci na 6. mieste v pretekoch 6h Abú Dhabí

Sunday, 23. 01. 2022 - 13:35, Radovan Szabosi   

Konôpkovci na 6. mieste v pretekoch 6h Abú Dhabí

Len týždeň po absolvovaní pretekov Hankook 24h Dubaj (5. miesto v triede GT3-AM) dokázal tím ARC Bratislava rovnako úspešne absolvovať aj ďalšie vytrvalostné preteky na Blízkom východe. Na okruhu Yas Marina skončila posádka Miro Konôpka – Matej Konôpka na 6. mieste v celkovom poradí v pretekoch Hankook 6h Abú Dhabí.

3-181.jpg

Dvoje vytrvalostných pretekov v jednom a tom istom aute takto krátko po sebe – to je obrovská výzva pre celý tím, vrátane mechanikov. A že to nie je misia nemožná, dokázali naši mechanici. Lamborghini Huracán GT3 po náročných pretekov v Dubaji museli pripraviť na nemenej zložité šesťhodinové preteky v hlavnom meste Spojených arabských emirátov. Tesne pred pretekmi museli dokonca opraviť spojku talianskeho plnokrvníka, no „nočná šichta“, ktorá sa skončila o pol piatej ráno, dopadla dobre a auto sa postavilo na štart.

6-66.jpg

V pretekoch sa obom jazdcom darilo vyhnúť sa väčším problémom. Po štarte zo 6. miesta udržiavali stanovené tempo a ak nerátame časové straty po penalizáciách, tak to boli solídne preteky. No najmä pre niekoľko diskutabilných penalizácií to napokon nestačilo na ešte lepší výsledok v konkurencii tímov s profesionálnymi jazdcami. Posledný stint sa ešte Matej Konôpka snažil predbehnúť Huracán nemeckého tímu Leipert, no napokon preťal cieľovú čiaru len niečo vyše pol sekundy za 5. miestom.

1-270.jpg

Miro Konôpka v piatok oslávil okrúhle jubileum a oba dobré výsledky z Dubaja i Abú Dhabí ho dobre naladili pred februárovými štartmi v na rovnakých okruhoch, ale v rámci Asian Le Mans Series s prototypom LMP2: "Áno, boli to dobré preteky, naši chlapci odviedli skvelú prácu. Všetky posádky, ktoré skončili pred nami mali profesionálnych jazdcov v posádke, my sme išli v rodinnej zostave. Trošku nás rozladili tie penalizácie, 14 prekročení limitov trate, 6 penalizácií za to, no stewardi nám neukázali ani jednu fotku, kde by to bolo vidieť. Ale nevadí, sme radi, že Lamborghini nás nesklamalo, dobre sme si zajazdili a teraz sa už ideme sústreďovať na prototyp LMP2."

5-101.jpg

4-145.jpg

7-37.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri