Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Konečný so Šintalom úspešne otestovali novú techniku

Wednesday, 10. 09. 2014 - 22:15, Public relations   

Konečný so Šintalom úspešne otestovali novú techniku

Prešovská posádka Tomáš Konečný - Lukáš Šintal absolvovala minulý víkend ďalšiu skúšku ohňom a to na 40. Rally Košice. Dôvodom bolo testovanie novej, v podstate vysnívanej techniky, v podobe Citroenu C2 R2 Max z dielní CERS Performance.

Tibor Szabosi;h7p5059-3.jpg

Dvojetapová košická rally privíta každoročne veľké množstvo súťažných posádok i fanúšikov. Rovnako tomu bolo aj v tomto roku, na jubilejnom 40. ročníku, na ktorého štart sa postavilo až 124 posádok zo Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska. „Nabitá" bola aj trieda 6, v ktorej sa sústredili predovšetkým vozidlá špecifikácie R2. Práve s autom z tejto triedy, presnejšie s Citroenom C2 R2 Max, sa sem zaradili aj Tomáš Konečný s Lukášom Šintalom. „Trate sú náročné, no krásne. S týmto autom je pre nás všetko nové, začíname od začiatku", povedal na slávnostnom štarte jazdec tejto posádky, pre ktorú bolo najdôležitejšie nazbierať skúsenosti a doviezť auto až na cieľovú rampu.

Tibor Szabosi;h7p5773-3.jpg

Prešovčania začali naozaj „s rozumom" a na prvých ostrých kilometroch zbytočne neriskovali. Postupne si však na novú techniku zvykli a medzi jedenástimi posádkami vo svojej triede im po sobote patrila siedma priečka. V nedeľu sa im darilo ešte viac a na RS 8 si pripísali dokonca 4. miesto vo svojej triede. Po sčítaní všetkých časov z oboch etáp z toho bolo pekné 6. miesto. „Na novú techniku sme si museli chvíľu zvykať. Keď sa nám zdalo, že by sme mohli zrýchliť, auto nás začalo hnevať a v poslednej sobotnej RS sme radšej zvoľnili tempo, aby sme došli do servisu. V nedeľu prebiehalo všetko bezproblémovo a my sme sa mohli sústrediť na jazdu, no našu koncentráciu narúšalo množstvo havarovaných áut na trati, zvlášť na rýchlostnej skúške Xiqio. Jazdu s „A-čkom" som si však užíval. Pomaličky som prichádzal na to, ako sa k nemu správať a verím, že aj naďalej ostaneme pri tejto technike. Obrovská vďaka patrí môjmu spolujazdcovi Lukášovi, za to, že to dokázal celé zmanažovať a splnil mi sen. Zároveň musím vyjadriť poklonu manželom Szczeczinovcom a všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii za skvelú súťaž", zhrnul Tomáš.

Tibor Szabosi;h7p7147-2.jpg

Do cieľa 40. Rally Košice dorazilo celkovo po oba dni iba 83 súťažných posádok, čo dokazuje vysokú náročnosť tejto rally. Tomáš s Lukášom sa po úspešnej premiére s novým vozidlom už teraz tešia na posledné podujatie Majstrovstiev Slovenska, ktorým bude októbrová Rally Tatry. „Rally Košice sa nám veľmi páčila. Bola to dobre zorganizovaná súťaž s peknými traťami a vysokým počtom posádok i divákov. Náš prvý kontakt s vozidlom R2 v nás zanechal naozaj silné emócie, a preto sa už teraz tešíme na Rally Tatry a celú sezónu 2015. S akým autom sa predstavíme, to zatiaľ neprezradíme. No veľké poďakovanie patrí našim partnerom: Marges Extra spol. s r.o. - veľkoobchod s nápojmi, DANOX HOLDING s.r.o. - personálna agentúra, Double Star - celoslovenská sieť centier zábavy a tlačiareň STEEVEPRESS", dodal spolujazdec.

Tibor Szabosi;o8c7761.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri