Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Konečný s Molčanom sa na Tríbeči potrápili

Wednesday, 05. 06. 2013 - 22:24, Zdenka Frývaldská   

Konečný s Molčanom sa na Tríbeči potrápili

Tretie podujatie DMACK Rally 2013 - Majstrovstiev Slovenska sa počas prvých júnových dní odohralo v ďalekých Topoľčanoch. Na štarte tejto známej Rally Tríbeč nechýbala ani mladá prešovská posádka reprezentujúca tím Slovakia rally systém, Tomáš Konečný - Miroslav Molčan.

Tibor Szabosi;ibs3207-1.jpg

Rovnako ako pred každou rally, aj tentokrát hlásila dvojica svoj tradičný cieľ, ktorým bolo potvrdiť doterajšie výsledky a zvýšiť náskok pred súpermi. „Po mesačnej prestávke sme obaja nabudení a veľmi sa na preteky tešíme. Auto je pripravené, my tiež, chceme teda dosiahnuť podobné výsledky ako tomu bolo od začiatku sezóny a získať čo najviac bodov. Najlepšie by bolo vyhrať našu triedu 8 a umiestniť sa čo najvyššie aj v absolútnom hodnotení", povedal pred štartom jazdec.

Tibor Szabosi;ibs1537-2.jpg

Chalanom sa darilo napĺňať ich ciele hneď po štarte, keď vyhrali dve z troch úvodných rýchlostných skúšok a viedli vo svojej triede s náskokom 9,6 sekundy. Do druhej sobotňajšej časti sa pustili s ešte väčšou chuťou, čo dokazovali zvýšením svojho náskoku na necelých 40 sekúnd, priebežným druhým miestom medzi dvojkolkami a 16. miestom v absolútnom poradí. Avšak šiesta rýchlostná skúška priniesla technické problémy a s nimi aj odstúpenie zo skvele rozbehnutej súťaže. „Druhý prejazd mestským okruhom nevydržal vonkajší kĺb jednej z poloosí a my sme museli po prvýkrát v tejto sezóne odovzdať jazdný výkaz skôr ako na cieľovej rampe", informoval o odstúpení Tomáš. Boj sa od tohto momentu presťahoval z tratí rýchlostných skúšok do servisu. V tíme totiž padlo rozhodnutie, že auto sa do rána musí opraviť, aby mohla posádka absolvovať aspoň druhú etapu. Situáciu však značne komplikovalo to, že k dispozícii nebola náhradná poloos. Tú sa našťastie podarilo zohnať v Banskej Bystrici, čo pre dvojicu znamenalo reštart do druhého súťažného dňa.

Tibor Szabosi;co8c8139-6.jpg

Nočné servisovanie a krátky spánok si však v nedeľu vyžiadali svoju obeť. Posádka bola unavená a jej výkon tak nemal potrebnú kvalitu. Situáciu vysvetlil opäť jazdec. „Cez noc sme toho veľa nenaspali, čo sa odzrkadlilo na našich výsledkoch. Od rána sa nám nedarilo nájsť to správne tempo a tomu odpovedali aj dosiahnuté časy, ktoré zo začiatku priniesli najmä stratu. V druhej polovici dňa sme sa rozhodli zariskovať, čo sa nám vyplatilo". Riskovanie prinieslo dvojici Konečný - Molčan víťazstvo v poslednej rýchlostke a s ním aj prvé miesto v triede 8 za druhý súťažný deň. Po Rally Tríbeč svoj náskok pred najbližšími súpermi navýšili na 15 bodov a o ďalšie body do hodnotenia DMACK Rally 2013 - Majstrovstiev Slovenska sa budú snažiť koncom júla na Rallye Tatry v okolí mesta Poprad.

zt

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri