Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Konečne vyhral aj Dixon

Monday, 26. 06. 2017 - 09:31, Ľuboš Kašický   

Konečne vyhral aj Dixon

Po hororovej havárii v Indianapolis a troch druhých miestach sa Novozélanďan konečne dočkal prvého víťazstva v sezóne, ktorým si upevnil priebežné vedenie v sérii IndyCar.


Na klasickom okruhu Elkhart Lake v štáte Wisconsin sa jazdilo už desiate podujatie aktuálnej sezóny americkej formuly IndyCar. Z víťazstva sa radoval najúspešnejší neamerický pretekár americkej formuly, ktorý okrem víťazstva v Indy500 (2008) získal aj štyri IndyCar tituly (2003,2008,2013,2015) - Scott Dixon.

ehl07.jpg

„Jazdil som dnes tak tvrdo, ako sa len dalo," priznal v cieli spokojný víťaz. „mali sme trochu šťastia, dobrú stratégiu a výborne nám vyšlo načasovanie zastávok v depe. Silný motor Hondy síce veľmi nepasoval na túto trať, ale vyťažili sme z neho, čo sa dalo. Som šťastný, že som konečne v tejto sezóne dočiahol aj na víťazstvo."

ehl03.jpg

Dixon (Ganassi) vyštartoval z piateho miesta a do čela sa dostal v 31.kole po tom, keď na mäkších gumách predbehol Josefa Newgardena (Penske). Dovtedy vpredu kraľovalo silné kvarteto Rogera Penskeho v zložení Newgarden, CastroNeves, Pagenaud a Power. Dixon však svoju Hondu udržal vo vedení v 24 z posledných 25 kôl a bezpečne pripísal body na prvé miesto.

ehl04.jpg

Víťaz z Indy, Japonec Takuma Sato bojoval s bolesťami krčných svalov, čo sa prejavilo aj na jeho slabšom výkone a v 29.kole dokonca vybozkával zvodidlá. V štartovom poli stále chýba Sebastiena Bourdais, ktorého znova zaskakoval Esteban Gutierrez (došiel sedemnásty).

ehl05.jpg

V pribežnom poradí po desiatke pretekov je na čele Dixon (379 b.) pred Pagenaudom (345), CastroNevesom (342), Satom (323), Newgardenom (318) a Powerom (316),.... Jedenáste preteky sezóny sa jazdia na ovale v Iowe 9.júla.

results.jpg

ehl08.jpg

ehl06.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri