Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Konečne Ferrari a Vettel!

Saturday, 08. 06. 2019 - 21:38, Ľuboš Kašický   

Konečne Ferrari a Vettel!

Po sérii víťazstiev Mercedesu svitla nádej pre Ferrari, keď Sebastian Vettel vybojoval najlepšiu pozíciu pred zajtrajšou veľkou cenou Kanady v Montreale.

 

Ferrari už vo voľných tréningoch ukázalo, že kanadské rovinky sedia ich silnému motoru s novým turbom a konečne začalo dramatizovať už inak strieborne nudnú formulu jeden. „Ja vlastne ani nie som sklamaný. Som rád, že sa Ferrari vracia do formy a my budeme mať s kým bojovať,“ skonštatoval Lewis Hamilton (mercedes), ktorého úplne vo finále Q3 zdolal Vettel o dve desatiny sekundy.

me05q.jpg

Celá kvalifikácia splnila očakávania. Mercedes nepokračoval v dominancii a Ferrari sa ukázalo konečne ako schopné znova súperiť. Trochu smolu mal Valtteri Bottas, ktorý v úvode tretej časti dostal šmyk a zničil úplne gumy. Okrem zmareného času to však bola iba jediná škoda, pretože so šťastím sa vyhol bariéram a auto nepoškodil. Zjavne to však Fína rozhodilo, lebo v závere kvalifikácie už nedokázal urobiť dobrý čas a zajtra bude štartovať z tretieho radu (šiesty).

me07-25.jpg

Prijemným prekvapením je teda prvé a tretie miesto Ferrari na štartovom rošte a hneď za nimi sa postaví renault Daniela Ricciarda! Až potom príde na rad prvý redbull s Gaslym. Druhý redbull s Verstappenom sa zasekol v druhej časti kvalifikácie podobne, ako Leclerc v Monaku. V čase, keď Holanďan jazdil najrýchlejšie kolo sa totiž na „múre šampiónov“ rozmlátil Magnussen a všetci museli spomaliť. Verstappenovi tak zostalo len jedenáste miesto.

rb02-27.jpg

Preteky v nedeľu štartujú o dvadsiatej hodine večer nášho času a vyzerá to na sľubnú drámu. Vo Ferrari maju motiváciu konečne poraziť Mercedes a strieborní rozhodne svoju kožu ľahko nepredajú. Zozadu sa bude predierať aj Verstappen s redbullom a zápletka je teda pripravená.

q3-5.jpg

fe02-50.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri