Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

KM Racing – Smola z úvodu vystriedala radosť v cieli

Wednesday, 01. 04. 2015 - 12:58, Miroslav Majláth   

KM Racing – Smola z úvodu vystriedala radosť v cieli

Novovzniknutý KM Racing Team na Eger Rallye 2015 síce cieľ vrátane výborného výsledku videl, neobišlo sa to však bez poriadnej dávky smoly.


Tibor Szabosi;h7p8592-5.jpg

Ako sme vás už pred štartom úvodného podujatia slovenského rally šampionátu informovali, KM Racing Team sa predstavil divákom s dvojicou súťažných posádok. Na vozidle Mini Cooper John Works WRC to bola dvojica Tomáš Kurka - Adam Skubník a na Mitsubishi Lancer EVO IX bratia Lukáš a Július Lapdavský.

Tibor Szabosi;h7p7264-6.jpg

Už druhá rýchlostná skúška prvej etapy na Eger Rallye 2015 znamenala stop pre českú posádku Tomáš Kurka - Adam Skubník a ich Mini Cooper John Works WRC vo farbách slovenského KM Racing Teamu. „Prvá rýchlostná skúška bola v pohode, na druhej však naše auto zrazu zastavilo a odmietlo ísť ďalej. V servise sme potom zistili, že skratovalo štartér. Je nám to ľúto, chceli sme tu nabrať čo najviac skúseností," opísal dôvod odstúpenia Tomáš Kurka.

Jozef Pisch;0x8c6294-1.jpg

Do druhej etapy Eger Rallye 2015, ale aj samostatne bodovaného dňa v rámci slovenských majstrovstiev, po oprave Mini Tomáš s Adamom nastúpili opäť. V rámci prvej sekcie, do ktorej boli započítavané dve rýchlostné skúšky dojazdili zhodne na siedmom mieste. Potom sa však na nich začala smola lepiť opäť a v cieli to nakoniec stačilo iba na deviate miesto v rámci slovenskej časti súťaže. „Prvé dve rýchlostné skúšky sme si trochu napravili náladu po sobotnom odstúpení. Na tretej v nedeľu sa ale zase vyskytol technický problém, zlomená poloos. Strata bola viac ako dve minúty. Posledná sekcia súťaže bola z našej strany už iba o dojazdení do cieľa," doplnil Tomáš Kurka pri prejazde cieľovou rampou.

Tibor Szabosi;h7p7365-4.jpg

Podstatne lepšie na tom boli bratia, Lukáš a Julo Lapdavský, ktorý sa divákom predstavili s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX. V sobotu dojazdili na štvrtom mieste v triede 3, v nedeľu to bola strieborná priečka, pričom za Eger Rallye 2015 ako celok zobrali na cieľovej rampe pohár za tretie miesto v triede. „V sobotu vládli na trati naozaj ťažké podmienky, všade bolo strašne veľa vyťahaného blata a kameňov, bol to fakt masaker. V nedeľu už trate boli čistejšie, ale zase o to rýchlejšie. Som rád, že sa nám podarilo dôjsť až do cieľa. V nedeľu od rána sme sa snažili držať poriadne rýchle tempo, čo sa nám aj darilo. Dúfam, že našim umiestnením sme v KM Racing Teame aspoň trochu opravili náladu po technických problémoch Tomáša Kurku," opísal svoje pocity Lukáš Lapdavský.

Jozef Pisch;0x8c6346-1.jpg

„Bola to naša prvá súťaž a musím povedať, že bola naozaj ťažká, či už z jazdeckého pohľadu, ale aj vedenia nášho KM Racing Teamu. Nevyhli sa nám technické poruchy, čo sa však pri rally stáva. Som rád, že v nedeľu dojazdili obe naše posádky až do cieľa a Lukáš s Julom ma navyše príjemne prekvapili. Všetkým, či už samotným posádkam, ale aj mechanikom a partnerom nášho tímu patrí veľká vďaka," uzavrel Ivan Mutňanský, manažér KM Racing Teamu.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri