Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

KM Racing na Rally Prešov v TOP 10 a bronzom v triede

Tuesday, 05. 05. 2015 - 17:01, Miroslav Majláth   

KM Racing na Rally Prešov v TOP 10 a bronzom v triede

Po úvodnom podujatí sa slovenský KM Racing Team predstavil aj v rámci druhého kola slovenských majstrovstiev v rally, v Prešove. Výsledok potešil, obe štartujúce posádky dojazdili v TOP 10 absolútneho poradia.

 

Tibor Szabosi;h7p0252-7.jpg

Tomáš Kurka s Adamom Škubníkom štartovali spoločne s Mini John Cooper Works WRC v Prešove prvýkrát. Čakali na nich nielen neznáme trate, či šmykľavý asfalt, ale aj neutíchajúci dážď. Tomáš s Adamom však už od prvého testu nenechali nič na náhodu, pričom po prvej sekcii, do ktorej patrila dvojica rýchlostných skúšok na mestskom okruhu im patrilo ôsme miesto absolútneho poradia.

Tibor Szabosi;h7p0849-4.jpg

V rámci sobotnej časti súťaže, keď už posádky bojovali výhradne mimo mesta Prešov prišiel najskôr posun na deviatu priečku, no v poslednej sekcii 22. Rally Prešov sa im podarilo zatiahnuť. Výsledkom bola siedma priečka absolútneho poradia a piate miesto v triede 11. „Sme v cieli. To bol náš prvoradý cieľ. Navyše sa nám podarilo nazbierať neskutočné množstvo skúseností s tunajším asfaltom, ktorý je neskutočne šmykľavý už za sucha. Dnes to bolo ešte o to horšie, že celý deň pršalo. Samozrejme ani nám, ako aj iným jazdcom sa nevyhli drobné krízovky, vyrobili sme na trati aj hodiny a nechali tam nejaký čas, ale ako som už povedal, sme v cieli, sme celí a to je podstatné. S výsledkom, ako aj celou súťažou som naozaj spokojný," opísal Tomáš Kurka dianie na tratiach 22. Rally Prešov.

Tibor Szabosi;h7p0935-3.jpg

Druhou posádkou KM Racing Teamu, v tomto prípade bojujúcou hlavne v triede 3, boli bratia Lukáš a Július Lapdavský, ktorým na prešovských tratiach robilo spoločnosť vozidlo Mitsubishi Lancer EVO IX. Luky s Julom síce začali v prvom, mestskom teste trochu opatrnejšie, výsledkom čoho bolo piate miesto v triede, v druhom prejazde tejto rýchlostnej skúšky sa však poriadne pochlapili a dojazdili na druhom mieste. Druhý deň, na rýchlostných skúškach mimo mesta Prešov im najskôr patrilo štvrté miesto v triede, v záverečnej sekcii, rovnako ako ich kolegom sa podarilo zabojovať, výsledkom čoho bol bronz v triede 3, ale aj desiata priečka absolútneho poradia. „Výborné. Toto bol náš cieľ. Tretie miesto v triede a desiate absolútne. Veľmi pekná súťaž, v podstate celý deň sme sa ťahali o desatinky sekúnd s najbližšou konkurenciou. Bolo to fajn a sme spokojní," povedal po dojazde do cieľa Lukáš Lapdavský.

Tibor Szabosi;h7p4564-3.jpg

„Mať obe posádky v TOP 10 bol náš cieľ a vyšlo to. Som spokojný, aj keď súťaž bola veľmi ťažká, celý deň pršalo a posádky to nemali vôbec ľahké. Podstatný z môjho pohľadu je fakt, že robíme kroky dopredu a to je podstatné. Ďakujem všetkým partnerom nášho tímu za podporu, posádkam za príkladnú reprezentáciu, mechanikom za výbornú prípravu techniky a divákom za povzbudzovanie," opísali svoje pocity po 22. Rally Prešov Marek Krupica a Ivan Mutňanský, manažéri KM Racing Teamu.

Tibor Szabosi;h7p3060-4.jpg

Miro Majláth

Tibor Szabosi;h7p5022-5.jpg

Tibor Szabosi;h7p4912-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri