Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

KL v Dobšinej = Kukučka s Porsche, Majerčák doma a Jágrik ako VIP taxikár

Wednesday, 18. 07. 2012 - 13:26, Miroslav Majláth   

KL v Dobšinej = Kukučka s Porsche, Majerčák doma a Jágrik ako VIP taxikár

Slovenské TOP podujatie zaradené do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu sa nezadržateľne blíži. Jeho štart je plánovaný už počas nadchádzajúceho víkendu.


Martin Trenkler;mg-9674.jpg

Na kopci v Dobšinej sa okrem európskej elity predstaví aj plejáda slovenských jazdcov. Medzi nimi nebude chýbať ani Žilinský KL Racing Team s trojicou jazdcov.

Jozef Pisch;1t1u3022-3.jpg

Dobšinčanovi Vlastimilovi Majerčákovi sa v rámci posledného podujatia rally v Lubeníku podarilo poriadne „zrušiť" jeho Mitsubishi Lancer EVO IX. V zozname štartujúcich napriek tomu jeho meno figuruje. „Preteky automobilov do vrchu v Dobšinej si nemôžem nechať ujsť. Po prvé, pochádzam z Dobšinej a tak sú pre mňa domáce preteky akousi „srdcovkou". Po druhé, Dobšinský kopec sme v tomto roku zabezpečovali aj po organizačnej stránke a tak by som medzi štartujúcimi nerád chýbal. Do tohto okamihu však ešte neviem na ktorom Mitsubishi Lancer EVO IX budem štartovať. Po našej havárii s Marcelom Kollárikom, ktorý figuruje v rámci Dobšinského kopca ako riaditeľ, sme museli riešiť nové auto. To je už v podstate komplet pripravené, chýbajú už iba drobnosti. Rád by som odštartoval na §om, aby som ho zároveň aj otestoval pred ďalším rally podujatím, ktorým bude Rajd Rzeszowski v Poľsku. Ak by sa náhodou nepodarilo, pôjdem na Mitsubishi s ktorým rally jazdí kolega, Tomáš Kukučka, keďže ten na Dobšinskom kopci štartuje s vozidlom Porsche 911 GT3 cup," vysvetlil Vlastimil Majerčák.

Jozef Pisch;1t1u0900-6.jpg

Ako povedal Vlasto, Tomáš Kukučka sa v rámci Dobšinského kopca 2012 predstaví premiérovo s vozidlom Porsche 911 GT3 cup. Tomáš si tak opäť, po minuloročnej premiére v seriáli pretekov automobilov do vrchu, ktoré sa konalo práve v Dobšinej, pre divákov pripravil opäť prekvapenie. „Odjazdiť Dobšinský kopec na cupovom Porsche bol môj dávny sen, ktorý sa mi splní teraz. Auto poznám, keďže som s ním nedávno išiel 16 hodinové vytrvalostné preteky na Slovakia Ringu. Ale predsa len kopec je úplne o inom, keďže tam nie sú žiadne výbehové zóny, takže sa tam žiadna chybička neodpúšťa. S autom by sme mali štartovať ešte tohto roku nejaké podujatia v rámci majstrovstiev Slovenska, tak by som ho nerád zrušil. O jeho technickú kondíciu sa stará rovnako ako o naše Mitsubishi, Srnka motorsport, čiže som si istý, že Porsche bude fungovať na sto percent. Čo sa týka trate, Dobšinský kopec je podľa môjho názoru asi najkrajšia slovenská trať pretekov automobilov do vrchu a som veľmi rád, že som sa mohol aj ja podieľať na prípravách európskeho podujatia v Dobšinej," ozrejmil svoj štart, ale aj vzťah k Dobšinskému kopcu Tomáš Kukučka.

Martin Trenkler;mg-9507.jpg

Hovorí sa, do tretice všetko dobré a tak je to aj v prípade KL Racing Teamu a jeho tretieho jazdca. Tým je už všetkým dobre známy Jozef Jágrik, ktorého sme mali možnosť sledovať aj v rámci pretekov automobilov do vrchu na Jahodnej. Jožo sa však predstaví na Dobšinskom kopci v trochu inej úlohe. Tou bude úloha predjazdca, ale aj akéhosi VIP Taxi určeného vybraným hosťom. Spoločnosť mu v tomto prípade bude robiť Mitsubishi Lancer EVO VI, v ktorom bude osadený poriadne „nadupaný" motor. „Som rád, že mi chalani zverili takúto zaujímavú úlohu. Rád urobím hosťom, ale aj divákom poriadnu show, veď nemusím pozerať na čas a to je výhoda. Verím tomu, že všetci budú s mojou jazdou spokojní. Kolegu v druhom VIP Taxi mi bude robiť bývalý jazdec seriálu WRC, Jani Paasonen a fakt si neviem predstaviť väčšiu hviezdu, v tieni ktorej sa budem môcť aspoň chvíľu vyhrievať. Jedine, že by prišiel Sebastien Loeb, ale ten povedal, že mu je ľúto, ale musí práve v čase Dobšinského kopca testovať pred Rally Finland," s úsmevom dodal Jožo Jágrik.

Tibor Szabosi;co8c0285-4.jpg

Po samotných jazdcoch sa záverom do debaty zapojil aj manažér KL Racing Teamu, Marek Lokaj: „Som veľmi rád, že chalani budú v Dobšinej spoločne štartovať. Zaslúžia si to, veď organizácii Dobšinského kopca 2012 venovali strašne veľa času. Som zvedaví, ako na výkon Vlasta, ktorý ako dobre vieme je po havárii, ale aj na Tomáša a jeho Porsche, ktoré bude určite ozdobou pretekov. Verím tomu, že Jožo Jágrik bude zase najrýchlejším taxikárom, už mu vybavujem účinkovanie v pokračovaní známej francúzskej filmovej série Taxi :-)"

Tibor Szabosi;co8c2783-4.jpg

Dobšinský kopec 2012, podujatie zaradené do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu odštartuje už v piatok, 20. júla 2012 administratívnym a technickým preberaním jazdcov. Na sobotu, 21. júla 2012 je plánovaná dvoica tréningových jázd a v nedeľu 22. júla 2012 sa budú konať dve súťažné jazdy. Meno víťaza sa dozvieme v nedeľu podvečer, samozrejme v Dobšinej.

sponzori.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri